Avlyst Rosendalsalpene: fjelltur til Melderskin og Malmangernuten, lunsj og vandring i Baroniets rosehage

Fellestur

Fra dato
1. juli kl. 08:00
Til dato
3. juli
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Turkatalog2022_Topptur, Rosehagen, Baroniet, Vestlandet, Melderskn, Rosendal, Fjord, Topptur, Helgetur, Fjelltur, Kvinnherad, Malmangernuten
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Fellestur
Turområde
Folgefonna, Vestlandet (se kart)
Turkode
221
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

Bli med på en fantastisk tur til Rosendal, hvor vi skal gå på de to mest kjente toppene som omkranser Rosendal, Melderskin ( 1426 m), og Malmangernuten ( 890 m). Begge toppene byr på fantastisk utsikt under gode forhold. Ikke nok med det, vi skal også få oppleve det kulturelle i Rosendal nemlig Baroniet, Guddal galleriet og klassisk konsert i Kvinnherad kirke. 

Oppmøtested: Nygårdstangen ved Ado-arena. Felleskjøring i private biler. Turleder koordinerer transporten.

Oppmøtetid: 8.00, avreise 8.15

Vi bruker private biler og turledere vil samordne biltransport. Når du melder deg på må du oppgi om du trenger skyss, har bil og eventuelt har plass til andre, eller om du vil møte oss i Rosendal. 

Fredag: Vi kjører i privatbiler fra Bergen til Kletta der vi starter turen mot toppen av Melderskin. Her er det god T-merket rute hele veien. Det er jevn stigning, helt til 1100 m, og så er det litt flatere, før den siste stigningen opp til toppen. Siste delen går i mye stein, så gode sko er viktig. Vi går ned samme veien. Vel nede, kjører vi til Rosendal Hyttetun og lager hyggelig stemmning og god mat sammen. Alternativ B ved dårlig vær. Om været skulle bli dårlig, er det et fint alternativ å gå fra Sjethaug til Skålafjell ( Navarhaug), og ned via Kjeldestøl, som er nyrestaurert og åpen for alle å titte inn. Derfra på kjerrevei tilbake til bilene som er parkert ved kirken. 

Lørdag: Kulturdag i Rosendal med omvisning og lunsj på Baroniet. Elisabeth Svanes er både turlder og fiolinist i Bergen Filharmoniske Orkester. Hun holder en kort konsert i Kvinnherad kirke med sin søster Cecilie på piano. Det blir variert program med kjente og ukjente småstykker. 

Søndag: Etter frokost og utpakking kjører vi til Rosendal fjordhotell som er startsted for turen til Malmangernuten. Dette er en kortere tur enn turen til Melderskin, men denne er vel så bratt. Her har sherpaene laget 591 steintrapper, så nå går det greit å gå hele veien. Fra Malmangernuten går vi sydover til stiskille mot Guddal, og følger stien ned til Guddalstunet/Guddal Galleri. Det er opp til den enkelte å bestille mat her før vi går en halv time på sti ned til bilene ved Fjordhotellet. 

Melderskin: ca 10 km, 1260 hm fra Kletta, ca 7 timer.
Malmangernuten: Ca 6 km, 890 hm, ca 5 timer.

Mat: Ta med solid nistepakke til fredag og søndag og tursnack og frokost lørdag og søndag. Turlederene handler inn til to hyggelig middager, som vi tilbereder sammen, fredag og lørdag kveld. 

Utstyr: Se Turlagets utstyrsliste for sommerfjellet. Anbefalt kart, Folgefonna 1:50000. Utstyr og kart kan kjøpes i Tursenteret i Marken. Rabatterte priser for medlemmer.

Turleder tar kontakt i uken før turen for mer detaljer.

Hjemreise: Søndag ettermiddag 

Vilkår: Les generelle vilkår

Pris: Medlemspris kr 2600,- Ikke-medlemspris kr 3345,-. Meld deg inn om du ikke er medlem. Prisen inkluderer: Overnatting i campinghytter i Rosendal x 2, turledelse og sikkerhetsutstyr, middag x 2 fredag og lørdag, samt inkludert konsert med profesjonelle musikere lørdag. Transportandel i privatbil betales av passasjer til sjåføren, kommer utenom, frokost og lunsj/ nistepakkemat til begge dager, samt tursnack må hver enkelt deltaker sørge for selv.

Rosendalsalpene: fjelltur til Melderskin og Malmangernuten, lunsj og vandring i Baroniets rosehage

Bli med på en fantastisk tur til Rosendal, hvor vi skal gå på de to mest kjente toppene som omkranser Rosendal, Melderskin ( 1426 m), og Malmangernuten ( 890 m). ...

Kontaktinformasjon:

  • Bergen og Hordaland Turlag
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no

Turledere:

  • Elisabeth Svanes
  • Hoa Hua