Tur i Kanadaskogen med onsdagsgruppa.

Fellestur

Dato
11. mai kl. 10:30 - 15:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Seniorer
Arrangører
Sotra Øygarden Turlag, Bergen og Hordaland Turlag
Turområde
Byfjellene i Bergen (se kart)

Oppmøte som vanlig på nedre parkering ved Fjell Kyrkje kl. 10.30.  Vi kjører derfra til parkeringen i Nipedalen der turen starter. Begynnelsen på turen går på grusvei et stykke før vi tar inn på sti. Vi går noen bratte stigninger oppover et godt stykke før stien flater ut når vi nærmer oss Eikelisteinen som isen en gang har plassert der på Eikelifjellet. Her nyter vi utsikten over Fyllingsdalen og sørover i Fana.

Vi fortsetter på fin men noen steder våt sti mot nord og her har vi flott utsikt til Løvstakken og Vidden  Det blir spesielt en bratt kneik til før stien flater ut mot Nipetjern. Vi går mot Viggohytten men skal etter planen ta av før det og gå ned til Våpensteinen. Er været fint og stille kan vi gå opp til varden på Kjerringen og ha matpause der mens vi beundrer flott utsikt.

Fra Våpensteinen går vi vestover, og krysser etterhvert stien vi har gått på og går ned på en noe steinete skogsvei til Tennebekktjern og tilbake til parkering i Nipedalen.

På grunn av endel bratte stigninger og mye røtter på stiene blir turen beskrevet som middels, men med noen krevende partier. 

Vel møtt på tur om du er medlem eller ikke, men er du medlem støtter du Sotra Øygarden Turlag som er under Bergen og Hordaland Turlag til å holde aktivitetene i gang. Du kan melde deg inn her:

Generelle vilkår

Smittevern:

Tur i Kanadaskogen med onsdagsgruppa.

Oppmøte som vanlig på nedre parkering ved Fjell Kyrkje kl. 10.30.  Vi kjører derfra til parkeringen i Nipedalen der turen starter. Begynnelsen på turen går på grusvei et stykke før vi ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Runa Schreuder Kjelstrup
  • Tormund Wågø