Fra fjell mot fjord via nasjonalromantiske Vesete

Fellestur

Fra dato
26. august kl. 15:40
Til dato
28. august
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjord, Bt-Hytten, Fossefall, Kaldavass, Fallet, Vesete, Kaldavasshytta, Sotnos
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Fellestur

Kveldstur i vakkert høyfjellsterreng fra Myrdal til Kaldavass med en god motbakke i starten. Gjennom sjarmerende gjel med bekker på irrgrønn mose ned til Upsete om lørdagen. Kanskje en nystekt vaffel på Upsete Fjellstove mens vi venter på lokaltoget til Mjølfjell. Langs blåbærsti og brusende elv til Vesetvatnet hvor vi skal overnatte på BT-hytten, idyllisk plassert på en setervoll et steinkast fra vannet. Gratis fiske hvor ørreten biter ganske villig, særlig fra båt. Søndagsturen går ned Fallet hvor det er bratt, vilt og vakkert, men ikke skummelt, det er tross alt en gammel ferdselsvei. Flotte fossefall og mer og mer frodig ned mot Tyssedalsstølen med stadig kortere avstand mellom multene. Dalen smalner inn igjen med bratte fjellsider før turen går ned Tyssedalen, gjennom grønne enger og furuskog til Sotnos.

Oppmøtested: Bergen Jernbanestasjon
Oppmøtetidspunkt: Senest kl 15.40
Avreise: Regiontog kl 15.57 som ankommer Myrdal kl 17.51

Turbeskrivelse

Dag1: Slakk start opp Myrdalen i en km før krabbegiret kobles inn for en lang og bratt motbakke. I 1200 meters høyde går vi mellom Grånesene og Kaldavassnuten og ned til hytten som sees ved Kaldavatni. Turen er på 6 km, med 550 høydemeter og tar vel 3 timer.
Dag 2: Start langs Kaldavatni og videre i småkupert terreng, langs bekker og småvann ned mellom Sauafjellet og Grånesene forbi Geitavatnet til Upsete. Lokaltog kl 13.26 til Mjølfjell kl 13.39. Ned over veien og hengebro over Raundalselven til sti oppover langs elven Veseto. Vi kommer først til Rundavatnet, så til Vesetvatnet. Totalt ca 11 km, tar ca 5 timer og ca 400 høydemeter oppover.
Dag 3: Langs Vesetvatnet og noe stigning opp til 1000 moh før fjellet plutselig åpner seg og man ser den bratte nedstigningen på den gamle buførevegen ned Fallet. Elven fra Tryglabotn krysses og videre på fin sti og slakke svaberg langs vannene forbi Tyssedalsstølen og så en bratt sti ned til Tyssedalen hvor det går slakt i eng og furuskog ned til Sotenos.

Mat: Ubetjente hytter hvor vi må ha med oss egen mat. Middag fredag og lørdag kjøpes inn av turledere og fordeles på deltakerne, så ha litt ledig plass i sekken. Brødmat og kaffe/te til frokost og mapakker må hver enkelt sørge for selv.

Hjemreise: Felles taxi fra Sotnos til Ulvik. Båt fra Ulvik kl 15.15, buss fra Norheimsund kl 17.35, i Bergen kl 19.00.

Utstyr: Se utstyrsliste for sommerfjellet I tillegg fordeles noe felles sikkerhetsutstyr.

Generelle vilkår ved påmelding: Les generelle vilkår

Pris: kr ,- for medlemmer, kr ,- for ikke-medlemmer. Meld deg inn her om du ønsker medlemskap. Inkludert turledelse og overnatting på ubetjent hytte på Kaldavasshytta og BT-hytten. Middag fredag og lørdag inkludert. Taxi fra Sotnos til Ulvik inkludert. Deltakerne må selv kjøpe togbillett Bergen – Myrdal, Upsete – Mjølfjell, båtbillett Ulvik – Norheimsund og bussbillett Norheimsund - Bergen. Den enkelte må selv ta med brødmat og kaffe / te til eget bruk, frokost og til matpakker. Husk en god matpakke til fredag før vi går av toget.

Kart: Kart og turutstyr kan kjøpes i tursenteret i Marken. Rabatterte priser for medlemmer.

Kontaktinformasjon:

  • Bergen og Hordaland Turlag
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no

Turledere:

  • Nils Bull
  • Bjørn Christensen