Matfest i fjæra i Salhus

Kurs

Dato
19. mai kl. 17:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Barn
Turtyper
Kurs, Temakurs, Mat, Fjæra
Arrangører
Barnas turlag Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Turområde
Byfjellene i Bergen (se kart)
Turkode
728
Dette arrangementet er over!

Har du lurt på kva vi kan ete i fjæra? Sneglar, skjell, tang og tare. Det er ei spennande verd, også som mat til menneske. 

Denne ettermiddagen får vi kyndig hjelp frå ein erfaren matkjennar i fjæra, Ronny Riise. Han er til dagleg padleinstruktør, men har også mange års erfaring frå å finne og tilbrede mat i fjæra. 

Matfatet finn vi i Storåkervikje i Salhus. Lett tilkomst med bil til parkeringa nedanfor kyrkja. Dette er eit friluftslivsområde som Bergen og omland friluftsråd steller pent med. Når vi kjem blir det litt informasjon om livet i fjæra og så starter vi plukke. Det blir bål og kos på stranda, og vi håpar alle har lyst til å smake det som vert tilbredt i panna.

Instruktør har med våtdrakter om en vil leke seg litt i vannet.

Ta med vanleg kveldsmat og drikke om maten i fjæra ikkje fell i smak. Du kan varme maten du tar med på bålet. Har du allergier mot sjømat el. vil kanskje ikke dette være turen for deg.

Turleiarane er godt kjent i området. Om veret er bra, vil vi sjølvsagt også ta eit bad eller to. Det er ei fin strand på området og elles ei trapp ein kan hoppe frå. 

Vel møtt! 

Helsing Aksel, Catarina, mamma Elisabeth og mamma Helene (Tlf 98249808)

Oppmøtetid: 17:30 

Oppmøtested: Parkering nedanfor kyrkja i Salhus, friluftslivsområdet Storåkervika 

Alder: 8-12 år 

Turbeskrivelse: Det er kort grusveg på friluftslivsområder, omlag 50 meter utan stigning. Det kan vere glatt ute på svaene og litt skarpe skjell mellom tang og tære. Ta gjerne med lette sko som kan bli våte. 

Mat: Ta med kveldsmat og drikke.  Husk sitteunderlag og noe ekstra varme klær. Hvis en ønsker å brøve seg litt uti vannet kan det være lurt med et håndkle også. Hvis du ønsker å ta med stormkjøkken kan du det. Vi fyrer også i bål

Trenger du å låne utstyr? Ta kontakt med Skattkammeret i Bergen

Turledere: Elisabeth Eide og Helene Ødven 

Pris: 
Medlemspris for barn (0-12 år) gratis og voksen kr. 75,-. Ikke-medlemspris for barn (0-12 år) kr. 50,- og voksen kr.100,-.

Prisen inkluderer: Instruktør og matkjenner, turledelse, våtdraktlån, spennende mat fra havet.

Aktivitetskortet: På denne turen kan du benytte Aktivitetskortet til Bergen Kommune. Ta kontakt linn.senneset@dnt.no så hjelper jeg med påmelding. 

Vilkår: Les generelle vilkår før du melder deg på, særlig hva gjelder regler for avmelding. På familieturer med Barnas Turlag er det turleders og aktivitetsledernes oppgave å legge til rette for turer og aktivitet. Foresatte har til enhver tid ansvar for sine barn 
Smittevern: Alle deltakere på aktiviteter plikter å å følge de de regler som til enhver tid er gjeldende: Smittvernregler i Bergen  

Støtt Bergen og Hordaland Turlag sine tur- og friluftslivtilbud gjennom medlemsskap: Medlemsskap for barn (0 - 12 år) koster bare kr. 140,- for et helt år. Man kan også melde inn hele familien til en samlet pris på 1325,-. Les mer om medlemsskap i DNT/Bergen og Hordaland Turlag her.

Ønsker du å følge med på hva som skjer i Barnas Turlag Bergen? Lik oss gjerne på Facebook!

Spørsmål? Ta kontakt Barne- og nærmiljøansvarlig i Bergen og Hordaland Turlag på tlf. Tlf. 55 33 58 27 eller send epost: bht@dnt.no

 

Matfest i fjæra i Salhus

Har du lurt på kva vi kan ete i fjæra? Sneglar, skjell, tang og tare. Det er ei spennande verd, også som mat til menneske.  Denne ettermiddagen får vi kyndig ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Elisabeth Eide
  • Helene Ødven
  • Ronny Riise