Essensen av Stølsheimen

For deg som vil oppleve essensen av Vestlandet på noen intense dager, vil en tur til Stølsheimen raskt gi mersmak. Dette området strekker seg fra høyfjell, gjennom frodige stølsdaler til speilende fjorder, dypt under bratte lier. Her er mange vann og vassdrag, vide myrområder med rolige elveløp, og ville elvestryk som kaster seg utfor bratte stup på vei mot fjorden. Vår tur starter på Vikafjellet og går over Tindefarangen til Åsedalen. Herifra går ferden videre til Solrenningshytten, og over fjellet passerer vi blant annet Urdanipa som er en av Stølsheimens høyeste topper før nedstigning til Sylvarnes med overnatting i det gamle skolehuset. Siste dag går langs veglause strender til Ortnevik. 

Oppmøtested: Bergen Jernbanestasjon.

Oppmøtetidspunkt: Torsdag kl. 10.45, avreise med tog kl. 10.59 (oppdaterte rutetider kommer). Innleid buss videre fra Voss stasjon Til Bjergane.

Turbeskrivelse:

Torsdag:
 Vi har leid en buss som kjører oss fra Voss til stistart på Bjergane. Herifra starter turen over Tindefarangen til Åsedalen. Vel fremme på Åsedalen lager vi oss en god middag.

Fredag: Vi går fra Åsedalen til Solrenningshytten. Over fjellet passerer vi blant annet Urdanipa som er en av Stølsheimens høyeste topper. Her tar vi oss tid til å nyte utsikten. 

Lørdag: Dagens rute går fra Solrenningen til Sylvarnes. En nydelig tur opp Vøvringedalen som toppes med en krevende nedstigningen til Sylvarnes som er verdt hele turen i seg selv. Vi lager en bedre middag og overnatter i det gamle skolehuset på Sylvarnes som er et kulturhistorisk minne. Denne etappen er lang og beregnes til 8-9 timer blant annet med en 1200 meter sammenhengende lettgått nedstigning.

Søndag: Siste dag går vi langs fjorden til Ortnevik, gjennom gamle gårdstun med mulighet for sjøbad, bær- og sopplukk.

Hjemreise: Med båt fra Ortnevik kl. 16.30 til Nordeide videre kl. 17.15 i Bergen kl. 20.15. Båtturen er også en vakker opplevelse i seg selv.

Mat: Ta med matpakke og drikke til torsdag, alle andre måltider er inkludert i prisen. Ønskes brødmat må dette medbringes av hver enkelt.

Utstyr: Se Turlagets utstyrsliste for sommerfjellet.

Generelle vilkår før påmelding: Les generelle vilkår

Krav til detalker: Du må være i god form. Du går gjerne ofte lettere fjellturer i kupert terreng og har gått et par lengre fjellturer med sekk i år for å kunne gjennomføre denne turen på en god måte. 

Pris: Medlem kr ,-. Deltaker uten medlemsskap kr ,-. Bli DNT-medlem her. Prisen inkluderer 3 overnattinger, alle måltider på hyttene, godkjente DNT-turledere og sikkerhetsutstyr. Innleid buss fra Voss til Bjergane er også inkludert. Turleder koordinerer sikkerhetsutstyret. Båtreisen er ikke inkludert og betales av hver enkelt, men vi reserverer plass til gruppen. 

Kart: Kart og annet utstyr kan kjøpes i vår Tursenter i Marken. Rabatt for medlemmer.

Essensen av Stølsheimen

For deg som vil oppleve essensen av Vestlandet på noen intense dager, vil en tur til Stølsheimen raskt gi mersmak. Dette området strekker seg fra høyfjell, gjennom frodige stølsdaler til ...

Kontaktinformasjon:

  • Bergen og Hordaland Turlag
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no

Turledere:

  • Ivar Hostad
  • Lars Thomas Sønningdal