Hvitkledde vidder og daler på høyfjellet - Hallingskeid - Geiteryggen - Finse

Fellestur

Fra dato
23. april kl. 08:00
Til dato
24. april kl. 19:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Helgetur, Skarvheimen, Geiterygghytta, Hallingskeid, Turkatalog2021_Hyttetilhytte
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Bergen , Fellestur
Turområde
Skarvheimen (se kart)
Turkode
217
Dette arrangementet er over!

Vinteren er en fantastisk tid på høyfjellet med endeløse hvite vidder og dype daler. Lørdagen tar vi derfor turen til den koselige Geiterygghytta via Moldå- og Såtadalen hvor vi nyter en hærlig middag. Søndagen går vi via Kyrkjedøri og foten av mektige Hallingskarvet før vi sklir inn på stasjonen ved Finse for å ta toget hjem.

Oppmøte: Møt opp kl 07:50 inne på Bergen Jernbanestasjon. Toget går kl 08:15 og er fremme på Hallingskeid kl. 10:18. 

Turbeskrivelse:

Lørdagen går vi på ski fra Hallingskeid til den betjente hytta Geiterygghytta hvor vi skal nyte god mat sammen. Vi går via Moldådalen, opp Såtadalen og ned via Omnsvatnet til Geiteryggen, en ca 22 km lang skitur. Selve turen vil under gode forhold ta ca 7-8 timer.

Søndagen går vi på ski fra Geiteryggen til Finse. Planen er å gå på ski mot og gjennom Kyrkjedøri-passasjen, som ligger ved foten av det mektige platået Hallingskarvet, og videre til Finse. Vi skal gå på ski cirka 18 km i litt kupert terreng, en tur som under gode forhold bør ta omtrent 7 timer å fullføre.

Planen er å ankomme Finse i tide før vi setter oss på toget hjem kl 18:45.

Mat: Inkludert i prisen er middag, frokost og niste på Geiterygghytta (middag, servert frokost, matpakke og påfyll av termos). Ta med mat og drikke til turen på lørdag. Husk å ta med egen termos!

Hjemreise: Fra Finse kl 18:45 med ankomst Bergen kl. 21:18

Utstyr: Se utstyrsliste for vinterfjellet. Alle deltakere skal ha vindsekk, spade og liggeunderlag. Gi beskjed til turleder om du mangler noe av dette da dette kan lånes av Turlaget. 

Vilkår: les før påmelding: Les generelle vilkår  

OBS! Les før påmelding: Viktig informasjon til deltakere på vinterturer

Krav til deltakere: Det vil bli ca 400+ høydemeter stigning på den første dagen, mye tilsvarende neste dag. Tempoet vil ligge på 2-4 km/t. Deltakere må kunne bære med seg 14-15 kilo med oppakning utenfor oppkjørte løyper. Det er derfor viktig å ha inne turformen for å trives på denne skituren. Det kan være kaldt så husk kuldekrem, slalombriller og varme klær.

Pris: Kr 1650,- for medlemmer. Kr 2395,- for ikke-medlemmer. Meld deg inn her dersom du ikke er medlem. Sikkerhetsutstyr koordineres av turlederen. Prisen dekker turledelse med overnatting og måltider på Geiterygghytta og Hallingskeid. Reiseutgifter dekkes av hver deltaker.

Kart: Norge-serien "Hardangerjøkulen" 1: 50 000. Kartet og turutstyr kan kjøpes i Tursenteret i Marken. Rabattert pris for medlemmer.

Har du spørsmål om turen kan du kontakte Bergen og Hordaland Turlag på telefon 55335810 eller e-post: bht@dnt.no.

Hvitkledde vidder og daler på høyfjellet - Hallingskeid - Geiteryggen - Finse

Vinteren er en fantastisk tid på høyfjellet med endeløse hvite vidder og dype daler. Lørdagen tar vi derfor turen til den koselige Geiterygghytta via Moldå- og Såtadalen hvor vi nyter ...

Kontaktinformasjon:

  • Bergen og Hordaland Turlag
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no

Turledere:

  • Bengt Arne Johannessen
  • Jon Haukedal