Telemarkkurs for nybegynnere

Dette arrangementet er over!

Har du sett filmen Birkebeinerne og fått lyst til å få dreisen på telemarkskjøringa? Sliter du med den eine svingen? Eller er du gelé i beina etter ein tur? Dette kurset vil være en mulighet til å lære om telemarksteknikken. Kom på riktig spor med nokon enkle grep, og sei farvel til sure lår og vinglete kjøring. Gled deg til uanstrengt og stilfull kjøring både i løssnøen og i løypene.

Telemarkskjøring er ein allsidig skiteknikk som er mykje utbredt på Vestlandet. Mange foretrekker dette på toppturer og fjellskiturer, og mange kjører også telemarksski heisbasert. Nyare telemarksbindingar har gjerne en eigen gå-funksjon til toppturer, og med stive støvler har man også muligheita til å presse grenser både i løssnø og i skibakkane.

Dei fleste som har prøvd telemarkski veit at det kan oppleves både komplisert og tungt i begynnelsa. Dette er på grunn av den store bevegelsesfriheten (sammenlignet med f.eks alpinski), og samtidig høgare farten (sammenlignet med langrenn).

Kurset er åpent for alle. 

Oppmøtested: Eikedalen kl 17:00.
Avreise: Vi samkjører til kurset og hver bil gjør opp hver for seg. 
Mat:Ta gjerne med ein niste til kurset og noko varmt å drikke i ein termos.
Hjemreise: Heisen stenger kl 21.00
Utstyr: Anbefaler at eget inngått telemarksutstyr!
Har man kun fjellski, så har Skifremme som kursansvarlig begrenset utvalg til utlån. Oppgi i så fall dette ved bestilling, samt høyde, og skostørrelse (gjerne skispesifikk mondo-størrelse, hvis du veit dette).


Generelle vilkår ved påmelding: Les generelle vilkår

Pris: kr 710 for medlemmer, kr 1450 for ikke-medlemmer.  Meld deg inn her om du ønsker medlemskap. Inkludert i prisen er instruksjon, heiskort  og evt. leie av utstyr. Transport dekkes selv. 

Gradering: Enkel

Instruktør Kjetil Birkeland Moe

Spørsmål? Har du spørsmål kontakt Bergen og Hordaland Turlag på e-post. bht@dnt.no eller på tlf: 55 33 58 10

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur. Bli medlem i DNT!

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Kjetil Birkeland Moe