Grunnleggende turlederkurs, Barnas Turlag

Kurs

Fra dato
29. april kl. 17:00
Til dato
1. mai
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom
Turtyper
Kurs, Turlederkurs, Osterøy, Træetgård
Arrangører
Barnas turlag Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Turområde
Vestlandet
Turkode
720
Dette arrangementet er over!

Bergen og Hordaland Turlag tilby turer for barn både i nærmiljøet og på høyfjellet. Grunnleggende turlederkurs er kurset for deg som er interessert i turledelse og som ønsker å formidle turglede på kortere turer i nærområdene, med barn.

Dette kurset er særlig tiltenkt de som ønsker å være turledere i Barnas Turlag, Turboklubber og Barnas Turlag i lokallag

Ambassadørkurs og grunnleggende turlederkurs utgjør de to første modulene i DNTs turlederutdanning. Etter endt kurs er du kvalifisert til å lede dagsturer i nærmiljøet, langs merket sti og vei, for både barn og voksne. All innsats som turleder skjer som frivillig arbeid, og du blir med i en aktiv og engasjert gjeng med turledere. Alle som ønsker å gå videre på sommerturlederkurs må ha gjennomført ambassadørkurs og grunnleggende turlederkurs først. 

Påmeldingsfrist: 10.april 2022
Påmelding: Du må svare på noen spørsmål ved påmelding.  

Opptakskrav til Grunnleggende turlederkurs:
Medlem i DNT og Gjennomført ambassadørkurs. Dersom du ikke er medlem kan du melde deg inn her.
Du må ha god og generell turerfaring fra tidligere, samt et ønske om å dele din turglede med andre. Dette beskrives i søknaden.

Kursplan:

Ambassadørkurset: Innføring i DNT og Bergen og Hordaland Turlag som organisasjon. Dette må gjennomføres i forkant av kurshelgen. Du får tilsendt informasjon på mail .(1,5 time digital og ca 1,5 time fysisk)

Vi samles i forkant av kurset for et informasjonsmøte. Mer info kommer. 

29.april- 1.mai: Grunnleggende turlederkurs. Egen kursplan. Se veiledende modulplan her. 
Denne helgen foregår for det meste utendørs i området rundt den koselige hytten vår Træet Gård, på Osterøy. Vi overnatter på hytta. Nærmere informasjon vil sendes til påmeldte deltakere, tidspunkt kan endres noe fra denne teksten. 

Hjemreise fra Træet på ettermiddagen søndag.

Kursholdere: Wenche Strømme og Ole Omar Larsen

Vilkår: Les generelle vilkår her

Smittevern: Alle deltakere på aktiviteter plikter å å følge de de regler som til enhver tid er gjeldende: Smittvernregler i Bergen  

Pris: Kr 2000,- betales ved påmelding. Man være medlem for å delta på dette kursetHele beløpet refunderes etter fire praksisturer for BHT. 

Prisen dekker ambassadørkurs og grunnleggende turlederkurs, turlederboka, kart, overnatting på Træet Gård, samt alle måltider. Transport må dekkes av den enkelte kursdeltager.

Mer info om kurset:

Etter endt kurs skal deltagerne ha:
-  God praktisk og teoretisk kunnskap om turledelse
-  God generell turkunnskap
-  God kunnskap om turutstyr, turbekledning og mat/drikke på tur
-  Grunnleggende orienteringsferdigheter
-  Grunnleggende førstehjelpskunnskap

Kurset blir vurdert med bestått/ikke bestått.

" Å arbeide med barn er givende og krevende. La aldri tanken på målet med arbeidet overskygge gleden ved at dere er sammen underveis."

Førstehjelpshelg anbefales sterkt, men er ikke et krav.  Vi leier inn instruktør fra Arna og Åsane Røde Kors. Undervisningen foregår i Røde Kors sine lokaler i Åsane, kl. 10 - 18, 2 dager 1 helg.  Datoer for kurshelger kommer, følg med på nettsiden til BHT.

Spørsmål? Ta kontakt med barne og nærmiljøansvarlig på aktivitesavdelingen i Bergen og Hordaland Turlag på tlf: 55 33 58 10, eller send epost: linn.senneset@dnt.no.

Les mer om å bli turleder og DNT´s turlederstige her

Ønsker du å følge med på hva som skjer i Barnas Turlag Bergen? Lik oss gjerne på Facebook!

Støtt Bergen og Hordaland Turlag sine tur- og friluftslivtilbud gjennom medlemsskap: Medlemsskap for barn (0 - 12 år) koster bare kr. 140,- for et helt år. Medlemskap for voksen koster 740. Man kan også melde inn hele familien til en samlet pris på 1325-. Les mer om medlemsskap i DNT/Bergen og Hordaland Turlag her.

Anbefalte nettsider og litteratur for mer innsikt og kunnskap:
Bergen og Hordaland Turlag sin årsberetning
Bergen og Hordaland Turlag sine nettsider
Turistforeningen sine nettsider
Brosjyrer om de ulike aktivitetstilbudene; Barnas Turlag, DNT Ung, DNT Fjellsport Bergen, Byfjellstrimmen, Aktiv til Hundre, Trilleturer, turområder med mer. 
Les mer om Lov om friluftslivet 
Les mer om allemannsretten.
Gjør deg kjent med turisforeningens turplanlegginsverktøy - UT.no

Kontaktinformasjon:

  • Barnas Turlag Bergen
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no

Turledere:

  • Omar Ole Larsen
  • Wenche Strømme