Avlyst AVLYST - Børge Ousland - Mot alle odds - sist via Nordpolen i mørket!

Arrangement

Dato
8. desember 2021 kl. 19:00 - 21:00
Passer for
Alle
Arrangører
Nordhordland Turlag, Bergen og Hordaland Turlag
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

AVLYST. På grunn av nye smittevernbestemmelser må vi dessverre avlyse arrangementet. Akkurat slik vi måtte gjøre det rett før forrige gang det var planlagt 17. mars 2020. Men vi gir oss ikke, og Børge Ousland kommer når forholdene tilsier det. Vi håper på februar/mars. Det var ventet mellom 300 og 400 deltakere. Onsdag 8. desember om kvelden legger vi ut noen spennende turer i 2022 og flere kommer etterhvert. Følg med på vår fb-side og nettside https://nordhordland.dnt.no/ for påmelding. Mange av turene blir fulltegnet umiddelbart. Noen skiturer er allerede kunngjort. Mvh Nordhordland Turlag ved styreleder Børge Brundtland

I mer enn 30 år har Børge Ousland foretatt banebrytende ekspedisjoner i Arktis og Antarktis – ekspedisjoner som tøyer grensene for det man trodde var mulig. Han gjennomførte historiens første soloekspedisjon til Nordpolen uten etterforsyninger, og han var den første som krysset Antarktis alene.

I 2019 gjennomførte han og Mike Horn en av de mest banebrytende ekspedisjonene i moderne tid, - over Nordpolen i mørket. Mesteparten av turen foregikk med hodelykter og de fikk raskt kjenne naturens tøffeste sider på kroppen –, skruis, farlige råker, kulde og mørke. På denne ekspedisjonen så det lenge så det ut til at de måtte gi tapt for de ekstreme forholdene, men de ga aldri opp.

Børge inviterer deg med på en spektakulær visuell opplevelse, med fantastiske skildringer og historier fra de tallrike ekspedisjonene hans. Bli med på et dypdykk i tema som eventyrlyst, planlegging, klimaendringer, entusiasme, samarbeid, - og hvordan man klarer det umulige. Og ikke minst turglede!

Nordhordland Turlag er arrangør. Arrangementet er GRATIS. Arrangementet krever påmelding. Det trekkes ut gaver til en samlet verdi av kr. 5.000,- blant de som er påmeldte via Turlagets påmeldingssystem. 

Vi vil spesielt oppfordre ungdommer til å komme, da foredraget gir godt innblikk i forholdene i Antarktis og Arktis, klimautfordringer og norsk polarhistorie.

Denne kvelden vil vi også presentere flere attraktive turer på vårt turprogram for 2022. Med å være på arrangementet får gjestene som de første mulighet til å melde seg på turer vi lanserer for 2022. 

Knarvik Arena er her. Parkering ved idrettsanlegg eller kyrkja 

Velkommen!

Kontaktinformasjon: