Topptur til Lihesten og Gygrekjeften

Fellestur

Dato
26. juni kl. 07:45
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Turkatalog2022_Topptur, Gygrekjeften, Topptur, Lihesten,
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Fellestur
Turkode
5

Fjellryggen Lihesten er beskrevet som majestetisk, trolsk og utfordrende. Fra vikingtiden var fjellet et viktig landemerket. Olav Kyrre søkte ly under fjellet og vurderte å legge en by til Lifjorden, men landet i Bergen.

Det er mulig å gå mange turer og bruke mye tid i dette særmerkte fjellmassivet i Hyllestad, og hvert år arrangeres det «Lihest-klyvet». Bergen og Hordaland turlag inviterer deg til topps til Gygrekjeften på 710 m.o.h. Bli med på denne nydelig turen i Ytre Sogn.

Pris: kr 500,- for medlemmer, kr 800,- for ikke-medlemmer. Meld deg inn her om du ønsker medlemskap. Prisen inkluderer turledernes omkostninger og felles sikkerhetsutstyr (satelitt telefon, førstehjelp, shelter, samt utdaning turledere som førstehjelpskurs, turlederkurs og kompetansesamlinger)  Hver passasjer må også betale sjåføren ca kr 300,- for transport inkl bompenger tur-retur Bergen og andel parkering på Lekva.

Oppmøtested: Ado-Arena
Oppmøtetidspunkt: kl. 07:45

Transport og parkering: Vi har nå mulighet til å koordinere samkjøring igjen, så vi møtes med privatbiler ved inngang til ADO - arena og kjører sammen til Lekva (stistart). Vi trenger altså flere sjåfører med bil og plass til passasjerer. Når du melder deg på må du gi opp om du kjører bil, ta med passasjerer eller om du trenger skyss. Fra Ado-Arena til Oppedal ferjekai er det 108 km og 1 t 45 min å kjøre. Vi tar fergen kl. 10:00 over Sognefjorden fra Oppedal ferjekai til Lavik. Fra Lavik til Lekva tar det ca. 35 min å kjøre.

Fotturen til topps: Fotturen starter på Lekva, 4 km vest for sentrum i Hyllestad. Stien går inn gjennom noen utmarksgrinder og slynger seg så bratt opp gjennom den frodige skogen. Oppe i lien kommer vi til et stikryss hvor en kan velge mellom å klyve Nipestien eller via 3L stølene. Denne turen går til 3L-stølene (523 m.o.h) med nydelig utsikt over Hyllestad og Sognefjorden. Stien som venter oss er bratt og det blir noe klyving oppover. Oppe på platået er det godt merket med varder og rød farge til toppen, Gygrekjeften som ligger på 710 m.o.h. Der er det luftig utsikt ned til Hyllestad, og har en fantastisk utsikt i 360 grader rundt i det vakre landskapet rundt.

Et av de vakreste utsiktspunktene i Ytre Sogn.

Det er en relativt krevende tur med en stigning på ca  700 m. Det er 5.2 km fra Lekva  til toppen, så totalt er turen på 10.5 km tur-retur. På en fellestur tar man det rolig, og på selve fotturen regner vi med 5-6 timer. Er man i normalt god form går det fint å være med.

Utstyr, mat og drikke: Bekledning etter værmeldingene for dagen. Gode varme klær vindtette og vanntette må med i sekken, mat, litt ekstra energimat og drikke pakker man også med seg. Ta på deg stødige tursko. 

Generelle vilkår ved påmelding: Les generelle vilkår

Kontaktinformasjon:

  • Bergen og Hordaland Turlag
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no

Turledere:

  • Åse Øvrestrand
  • Marcus Gran
  • Arild Flokenes