Skiopplevelser på Hallingskeid (flyttet fra Gullhorgabu)

Fellestur

Fra dato
4. februar kl. 14:45
Til dato
6. februar kl. 19:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer for
Alle
Turtyper
Fellestur, Skitur, Bergsdalen, Vintertur,
Arrangører
Nordhordland Turlag, Bergen og Hordaland Turlag , Fellestur
Dette arrangementet er over!

Denne turen var først satt opp til Gullhorgabu, men er flyttet til Hallingskeid

Snøen er på vei. Nordhordland Turlag reiser til Hallingskeid og tar inn på den selvbetjente hytten til Bergen og Hordaland Turlag. Få skiturer gir flere gleder og opplevelser når en går på nysnø tidlig i sesongen. Bli med på denne turen som har som hovedformål å kjenne på nysnø, gå turer ut fra Hallingskeid etter snø- og værforhold, men ikke minst å ha det trivelig sosialt. God mat og god stemning. Og moralen er, jo tidligere en tar i bruk skiutstyret en sesong, jo flere skiturer blir det!

Dato: 4-6. februar 

Oppmøte: Tog fra Bergen kl. 14.49 eller 7 minutter senere fra Arna stasjon. Retur søndag kl. 16.24 fra Hallingskeid søndag. Det kan være at billetter hos Vy må bestilles hver vei og ikke t/r i samme bestilling. 

Utstyr: Husk å pakke med deg godt med varme klær - det er kaldt ute i februar! Vind- og vanntett jakke, dunjakke, varm genser, gode og varme tursko (evt. skisko), termos, hodelykt, lue, votter, ulltøy. Hvis du har eget sikkerhetsutstyr (skredsøker, spade, søkestang) - ta det gjerne med. Turleder fordeler utstyr til de som må låne.

MERK

Pris: 800,- for medlem,1.200,- for ikke-medlem. Det er den opprinnelige prisen for lørdag - søndag slik turen var planlagt. Det tilkommer kr. 400,- ekstra ved avreise fredag. Deltakeravgift inkluderer turledelse, middag fredag og lørdag, frokost og lunsj fra proviantlagerne, og nødvendig sikkerhetsutstyr. Transporten betales av hver enkelt deltaker.

Dersom noen ønsker å reise opp med morgentoget lørdag morgen, er det mulighet for det. Angi i kommentarfeltet når du reiser. (Da er det opprinnelig pris på turen som gjelder, men da må deltakerne selv stå for lunsj lørdag)

Bli med på skitur til Hallingskeid og opplev tida kor lyset er spesielt vakkert, mørket kjem tidleg og gleda med ei koseleg, varm hytte er stor. 

Turen går i ein av dei mørkaste månadane, noko som gjer det enda koseligare og fyre i hytta, tenne lys og samlast rundt eit godt måltid. 

Gradering: Turen er for deg som har noko erfaring med å gå fjellskitur med sekk i 4-5 timar, både oppover og nedover. Ring turledar dersom du lurar på om turen er for deg.

Mat: Ta med snakcs og drikke om du ønsker det. Vi bruker proviantlageret middag, frokost og lunsj. Ta med brød dersom du ønskjer dette framfor knekkebrød/havregraut. 

Transport: Den enkelte ordner egen transport til og fra jernbanestasjonen. 

UtstyrSjå utstyrsliste for vinterfjellet. Turen går i kupert terreng, og fjellski med stålkant er tilrådd. Breie langrennski kan også nyttast dersom du har god erfaring med dei, helst med sekk, og veit at skoen held deg varm i laussnø. 

Meld deg inn her om du ønsker medlemskap. 

Generelle vilkår: Les vilkårene ved påmelding.

Kart: Anbefalt Turkart "Finse" 1:50 000". Kart og turutstyr kan kjøpes i Tusenteret vårt i Marken. Rabatterte priser for medlemmar. 

 

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Knut Inge Engelbreth
  • Knut Espetvedt