Avlyst AVLYST - Våryre kajakkpadlere til Rongevær! Øyriket Austrheim

Fellestur

Fra dato
23. april kl. 10:00
Til dato
24. april kl. 15:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer for
Alle
Arrangører
Nordhordland Turlag, Bergen og Hordaland Turlag , Fellestur
Turområde
Nordhordland, Stølsheimen, Bergsdalen og Vossefjellene (se kart)
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Rongevær er stengt for overnatting pga ombygging

Bli med når Nordhordland Turlag har vårens første kajakksamling på Rongevær Kysthytte. En kajakkhelg i et særdeles vakkert øyrike i Austrheim! 

Bergen og Hordaland Turlag får sin første kysthytte i Austrheim med offisiell åpning i 2022. Målet med turen er å gjøre seg godt kjent med området rundt kysthytten. Dette er en "ekspedisjon" for å finne de flotte padleperlene i området! Og ikke minst, vi skal ha det sosialt! 

Turen startar på Baløyna. Me padlar i nydeleg skjergard blant holmar og skjer. I løpet av helgen besøker bl.a Krossøy, Rongeværet, Selsøy, Øksneset og øya Nordre Kjerringa der den nedlagde Rongevær skule ligg. Vi overnatter på Rongevær. Turene er estimert til ca 15 km og ein tidsbruk på 5 timar frå start til slutt. Hver dag. 

Skulle det bli mykje vind, kan traseene verta litt annleis og skjerma.  

Les gjerne om lyttestasjonen Risor II på Selsøy under 2.verdskrig på https://www.austrheim.kommune.no/innhald/fritid/reiseliv/vedr-a-sja/ og elles litt om Rongevær på https://no.wikipedia.org/wiki/Rongev%C3%A6r

Alle må stille med eigen kajakk. Ta på tørrdrakt og ha med klebyte og sikkerhetsutstyr. Vi ordner felles middag fredag og lørdag kveld. Mat til andre måltider ordner den enkelte selv.  

Alle må vere klar i kajakken kl 10.00 på Baløyna. Vi startar padlinga kl. 10.00. 

Padleerfaring: Erfaring fra 4-5 timers turer i kajakk. 

Se kart for oppmøtested her

Deltakeravgift medlemmer DNT er kr. 700,-, ikke-mdlemmer kr. 1.100,-. Betaling skjer i forkant av turen, ikke ved påmelding. 

Mer info kommer til deltakerne i forkant av turen. 

NB. Vi tar forbehold om at turen kan gjennomføres på det aktuelle tidspunktet da det er ukjent når ombyggingsarbeider finner sted på Rongevær. Enten kan turen bli flyttet til annet sted eller den blir arrangert på annet tidspunkt i 2022. 

 

AVLYST - Våryre kajakkpadlere til Rongevær! Øyriket Austrheim

Bli med når Nordhordland Turlag har vårens første kajakksamling på Rongevær Kysthytte. En kajakkhelg i et særdeles vakkert øyrike i Austrheim!  Bergen og Hordaland Turlag får sin første kysthytte i Austrheim med ...

Kontaktinformasjon: