Skitur til Brøknipa fra Båtaleitet til Njåstad

Fellestur

Dato
13. februar kl. 08:30
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Bruviksnipa, Brøknipo, Vintertur, Dagstur, Fjelltur
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Bergen , Fellestur
Turområde
Nordhordland (se kart)
Turkode
2

Bli med opp på Brøknipa og nyt utsikten over Sørfjorden. Brøknipa også kalt Bruviksnipa, eventuelt Brødknipo, er nest høyste toppen på Osterøy og på klare dager er det fenomonal utsikt fra toppen. Vi organiserer busstransport fra Bergen til Båtaleitet, og deretter hjem til Bergen fra Njåstad. Dette blir en fin rundttur. 

Oppmøtid: kl. 8.45 Avreise kl 9.
Oppmtested: Perrong P, Bergen Bussterminal

Turbeskrivelse: Vi reiser med innleid buss fra Bergen til Båtaleitet på Osterøy. Her spenner vi på skiene og går opp noen små kneiker før det flater ut og vi går inn i Brøkbotn. Etter en liten pause her følger vi lien nordover nesten til Borgasætre før vi dreier mot venstre og opp på Flatafjellet. Her går vi i lett stigende terreng sørvestover og i en fin bue mot venstre til vi avslutter med selveste toppen. Vi belønnes med en fantastisk fjordutsikt! Fra toppen er det et vidstrakt rundskue over Osterøy, i øst Bergsdalsfjellene, i sørvest Gullfjellstraktene med fjellområder. Rett ned og dypt under; Sørfjorden med kirkestedet Bruvik. Vi fortsetter turen og går tilbake til Borgasætre. Her legger vi kursen nordover i lett kupert landskap og renner ned til Fagerstølen, videre nedover den siste etappen til Njåstad. Før kunne siste etappe være litt krevende, men nå er det hugget trær i hele lien og det er laget en god skogsvei, så nå kan denne bakken nytes med telemarksvinger for den som vil og kan. Matpakken nytes nær toppen alt etter været, og andre pauser legger vi inn etter behov og lyst. Totalt er turen på 9,5 kilometer. 

 Hjemreise: Innleid buss fra Njåstad tilbake til Bergen. 

Utstyr: Se Turlagets utstyrsliste for vinterfjellet.

Pris: DNT-medlem kr 950,-. Ikke-medlem kr 1690,-. Bli DNT-medlem.  Prisen inkluderer DNT-vinterturledere, sikkerhetsutystyr og innleid buss fra Bergen til Båtaleitet og fra Njåstad til Bergen. Det er bare 14 plasser på turen.  

Generelle vilkår: Les våre generelle vilkår, som gjelder fra en er påmeldt.

Kart og turutstyr: Kart og annet turutstyr kan kjøpes i Tursenteret i Marken. Rabattert pris for medlemmer. 

Skitur til Brøknipa fra Båtaleitet til Njåstad

Bli med opp på Brøknipa og nyt utsikten over Sørfjorden. Brøknipa også kalt Bruviksnipa, eventuelt Brødknipo, er nest høyste toppen på Osterøy og på klare dager er det fenomonal utsikt fra ...

Kontaktinformasjon:

  • Bergen og Hordaland Turlag
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no

Turleder:

  • Johnny Ytreland