Klatrekurs: Kameratredningskurs klatring

Kurs

Fra dato
20. mai kl. 08:00
Til dato
22. mai
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Kurs, Klatrekurs, Fjellsport, Kameratredningskurs
Arrangører
DNT fjellsport Bergen, Bergen og Hordaland Turlag , DNT fjellsport
Turområde
Nordhordland, Vestlandet (se kart)
Turkode
419

DNT fjellsport Bergen arrangerer kurs i kameratredning på klatreklippe. Her får du lære metoder og teknikker for grunnleggende kameratredning, rappell med skadet over flere taulengder, heising med talje med mer. Siste dagen gjør vi en fullskala redningsøvelse. For å kunne være med på kurset må du være komfortabel med å klatre naturlig sikrede ruter av grad 4+ på led. Du må også være komfortabel med hengende standplasser du har bygget selv.

Kursbeskrivelse:
Kurset starter med en to timers teoriøkt fredagskveld. 
I løpet av kameratredningskurset blir det gitt en innføring i grunnleggende og videregående metoder for kameratredning på klatreklippe. Kurset skal gjøre deltakerne i stand til å håndtere ulike metoder for kameratredning i realistiske situasjoner på egne klatreturer. Kurset følger Norges Klatreforbund / Norsk Fjellsportforums mal for kameratredningskurs på klippe. Av innholdet nevnes avbinding av taubrems, rapell forbi knute, klemknutegang, stabilisering av skadet, rappell med skadet over en eller flere taulengder, omplassering av skadet på travers, forebygging av hengetraume, heising av skadet med talje, samt en redningsøvelse som avslutning av kurset. Kurset starter med en teorikveld fredagen.
Driver du med naturlig sikret klatring er dette et kurs du skylder din klatrepartner, slik at du om uhellet skulle være ute raskt og sikkert kan komme til unnsetning i klatreveggen.

Ferdighetskrav: For å kunne delta på kurset kreves det at du har erfaring med leding av naturlig sikrede ruter av grad 4+ og at du er komfortabel med hengende standplass som du har bygd selv.

Smittevern: Vi følger gjeldene føringer gitt av Bergen kommune, FHI og nasjonale anbefalinger.

Utstyr: Deltakerne må selv ha personlig klatreutstyr, tau, samt normalt utvalg av sikringsmidler og forlengere til kurset.

Litteratur: "Kameratredning for klatrere" av Geir Grimeland. Boken er utgitt av Norges Klatreforbund i samarbeid med Akilles forlag. Boka kan du få kjøpt i tursenteret i Marken Tverrgaten 4.-6. Deltakerne må selv skaffe seg denne boken før kurset og gjøre seg godt kjent med innholdet før kursstart.

Mat: Deltakerne ordner sin egen mat.

Pris: Se kolonnen til høyre. Meld deg inn her dersom du ikke er medlem.

Generelle vilkår ved påmelding på tur.

Spørsmål? Ta kontakt med Bergen og Hordaland Turlag på epost bht@dnt.no eller tlf. 55 33 58 10

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.
Bli medlem i DNT!

Klatrekurs: Kameratredningskurs klatring

DNT fjellsport Bergen arrangerer kurs i kameratredning på klatreklippe. Her får du lære metoder og teknikker for grunnleggende kameratredning, rappell med skadet over flere taulengder, heising med talje med mer. ...

Kontaktinformasjon:

  • DNT fjellsport Bergen
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no