Klatrekurs - Innføringskurs i utendørs klatring

Kurs

Fra dato
18. juni kl. 08:00
Til dato
19. juni
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Kurs, Klatrekurs, Fjellsport,
Arrangører
DNT fjellsport Bergen, Bergen og Hordaland Turlag , DNT fjellsport , DNT ung Bergen
Turområde
Nordhordland, Vestlandet (se kart)
Turkode
423
Dette arrangementet er over!

Bli med på en innføring i utendørs sportsklatring og lær bevegelsesteknikk, sikringsteknikk og rutiner for klatring på boltede ruter. Dette er kurset for deg som aldri har klatret før, eller deg som har litt erfaring fra innevegg, men har lyst å lære å klatre trygt utendørs.

Kursbeskrivelse: Vi drar på dagsturer til sportsklatrefelt i Øygarden. Her blir det gitt en grundig innføring i klatring på boreboltsikrede klatreruter. Målet er at alle deltakere skal kunne klatre sikkert utendørs på boreboltsikrede klatrefelt - både på topptau og på led. Temaer som blir undervist er: Knuter, bevegelsesteknikk, rappellering, opphenging av topptau og topptauklatring. Klatring på led og træing av toppanker.

Litteratur: Alle deltakere får boken "Innføring i klatring" inkludert i kursprisen.

Avreise: 09.00 begge dagene med privatbiler fra avtalt sted. Kursleder vil kontakte alle kursdeltakere via e-post eller telefon omtrent en uke før kursstart og avtaler transport og andre praktiske spørsmål omkring kurset.

Hjemreise: Retur til Bergen på ettermiddagen begge dager. Man kan regne med å være tilbake i Bergen ca klokken 18.00

Mat: Deltakerne ordner sin egen mat og drikke.

Pris: Se høyre kolonne. Meld deg inn her dersom du ikke er medlem. Prisen inkluderer boken "Innføring i klatring" og eventuell leie av klatreutstyr, samt NF godkjente instruktører. Ungdomsrabatt for ungdom mellom 14–26 år på kr 800,-.  

Vilkår: Se generelle vilkår

Utstyr: Alle tar med egen antibac. Klær som passer til værmeldingen. (Leie av klatreutstyr er inkludert i kursprisen.) Deltakere med eget klatreutstyr kan benytte dette etter avtale med kursleder.

Aldersgrense: 14 år (Deltakere under 18 år må ha skriftlig samtykke fra foresatte).

Spørsmål? Ta kontakt med Bergen og Hordaland Turlag på epost: bht@dnt.no eller tlf. 55 33 58 10

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.
Bli medlem i DNT!

Klatrekurs - Innføringskurs i utendørs klatring

Bli med på en innføring i utendørs sportsklatring og lær bevegelsesteknikk, sikringsteknikk og rutiner for klatring på boltede ruter. Dette er kurset for deg som aldri har klatret før, eller ...

Kontaktinformasjon:

  • DNT fjellsport Bergen
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no