Videregående klatrekurs - Lær naturlig sikret klatring

Kurs

Fra dato
26. august kl. 18:00
Til dato
28. august kl. 18:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Kurs, Klatrekurs, Fjellsport,
Arrangører
DNT fjellsport Bergen, Bergen og Hordaland Turlag , DNT fjellsport , DNT ung Bergen
Turområde
Nordhordland, Vestlandet (se kart)
Turkode
435

DNT fjellsport Bergen arrangerer kurs i naturlig sikret klatring. Kurset passer for deg som allerede kan klatre, men som ønsker å lære å klatre ute på naturlig sikrede ruter. Kursinnholdet tilpasses deltagernes erfaringsnivå. Kurset holdes på Sotra utenfor Bergen. Før den praktiske delen av kurset har vi en teorikveld.

NB! Kurset er for deltakere som allerede kan klatre, og har kunnskap og erfaring med bruk av taubrems og basis klatreutstyr. Deltakere må ha brattkort eller tilsvarende. Har du ikke dette, men har lyst å lære å klatre anbefaler vi et av våre "Innføringskurs i utendørs klatring".

Kursbeskrivelse:

Fredag: Kurset starter opp fredag kveld med en teorikveld (ca 2 timer) i Bergen og Hordaland Turlags lokaler, Markens Tverrgate 4-6. Ringeklokke merket "Bergen og Hordaland Turlag" finner dere på baksiden av huset. Her vil vi blant annet dele ut kursutstyret. Husk derfor å ha med noe til å ta med dere utstyret i (en 30 liters sekk er nok). Dersom noen ønsker å benytte seg av eget utstyr (ikke eget tau), så ta det med på teorikvelden slik at instruktørene får sett over at det er i god stand og kan benyttes på kurset. På teorikvelden vil vi tilpasse utstyr, øve på knuter og se en introduksjonsvideo til klatrekurset. Vi avtaler her også det praktiske omkring oppmøte og avreise for de to neste dagene på fredagskvelden.

Det kursutstyret som dere får utdelt på teorikvelden består av: Ett dynamisk heltau, 50-60m, Sittesele, Hjelm, Taubrems, 3 skrukarabinere, 1 vanlig karabiner, Rappellåtter, En klemknuteslynge (30cm), Klatresko. Resten av kursutstyret sørger instruktørene for.

Lørdag: I løpet av den første utedagen vil vi gjennomgå bevegelsesteknikk, bruk av taubrems, plassering av sikringsmidler, bygging av standplasser, rappellering og taulagsrutiner. Vi er i Tellnes/Haganes området på Sotra.

Søndag: Hele dagen benyttes til klatring av naturlig sikrede ruter på 2-3 taulengder i Tellnes/Haganes området på Sotra.

Litteratur: Alle deltakere får boken "Innføring i klatring" inkludert i kursprisen.

Tidspunkt: Deltakerne vil bli kontaktet av kursleder via e-post eller telefon omtrent en uke før kurset med informasjon om tidspunkt for teorikvelden på fredagen. Både lørdag og søndag blir det avreise 09.00 med privatbiler fra sted som avtales på teorikvelden.

Hjemreise: Retur til Bergen på ettermiddagen begge dager. Man kan regne med å være tilbake i Bergen mellom 18.00 og 19.00.

Mat: Deltakerne ordner sin egen mat og drikke. Alle tar med sin egen antibac. 

Pris: Se kolonnen til høyre. Meld deg inn her dersom du ikke er medlem. Prisen inkluderer NF godkjente instruktører, boken "Innføring i klatring" og eventuell leie av klatreutstyr.

Vilkår: Se generelle vilkår

Utstyr: Alle tar med egen antibac. Klær som passer til værmeldingen. (Leie av klatreutstyr er inkludert i kursprisen.) Deltakere med eget klatreutstyr kan benytte dette etter avtale med kursleder. Toalettpapir er greit å ha med sånn i tilfelle... Grunnet den fantastiske friksjonen på fjellet vi skal til kan vi holde kurs uansett hva slags vær det måtte bli.

Aldersgrense: 16 år (Deltakere under 18 år må ha skriftlig samtykke fra foresatte)

Spørsmål? Ta kontakt med Bergen og Hordaland Turlag på epost bht@dnt.no eller tlf. 55 33 58 10

Medlemskap i DNT

På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.
Bli medlem i DNT!

Videregående klatrekurs - Lær naturlig sikret klatring

DNT fjellsport Bergen arrangerer kurs i naturlig sikret klatring. Kurset passer for deg som allerede kan klatre, men som ønsker å lære å klatre ute på naturlig sikrede ruter. Kursinnholdet ...

Kontaktinformasjon:

  • DNT fjellsport Bergen
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no