Klart det går: Søndagstur i Hordnesskogen

Fellestur

Dato
9. januar kl. 09:50
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Funksjonshemmede
Turtyper
Fellestur, Fottur, Hordnesskogen, Klartdetgår, Dnttilrettelagt
Arrangør
Bergen og Hordaland Turlag
Turkode
611
Dette arrangementet er over!

Vil du oppdage nye, fine turområder i Bergen og omegn? Ta del i et sosialt og inkluderende fellesskap? "Klart det går"-gruppen ønsker velkommen til turer og aktiviteter. Dette er et tilbud åpent for alle, med fokus på tilrettelegging for personer med fysiske funksjonsnedsettelser. 

Oppmøte: Den Blå Steinen kl. 09:50, hvor vi tar bybane og buss samlet til Stend. Derfra går vi bort til turstart i Skeieveien. Her er det stor turparkering. For de som vil møte direkte kan de møte på parkeringen kl. 11:00. Si ifra ved påmelding hvor du møter.

Turbeskrivelse: Hordnesskogen er et av de mest populære turområdene i Fana og Ytrebygda. Det er et flott turområde på brei grusveg med fast dekke. Turvegen er godt tilrettelagt både for gående og syklende, og med bruk av barnevogn og rullestol. Det er verdt å merke seg at det er noen bakker med stigning på opp mot 11,6 %. Stort sett er tverfallet på turen lavt (rundt 2 %), men et lite stykke av turen er målt til 4,5 %. Bruker du rullestol anbefaler vi derfor elektrisk rullestol og at du har erfaring med hva stolen klarer. Vegetasjon på hver side av grusvegen gir både visuelle og taktile ledelinjer. Disse detaljene er til info kartlagt på 3 kilometersrunden. 
Turlederne planlegger å tilby to alternativer denne dagen, både 4 og 6 km, så her er det flere muligheter avhengig av hva som passer deg.

Turledere i fellesskap med deltakerne sørger for at alle har det bra på tur, og vi hjelper hverandre og bruker den tiden som trengs. Vi skal kose oss ute i frisk luft og flott natur denne dagen. Turen avsluttes ca. kl 15:00. 

Se nettsiden til Egil Hope, med vurdering av Hordnesskogen for rullestolbrukere m.m.

Ta med: Gode sko og klær etter været (regntøy dersom regn). Matpakke og drikke. 

Pris: Det er gratis å delta på tur. Turlaget dekker utgifter til ledsagere eller transport ved behov, meld i så tilfelle fra ved påmelding.

Turledere: Marit S (nr.  97551264), Linn Beate (nr. 95207492), Irene, Saskia og Marit HL.

Påmelding: Vi ønsker å motta påmeldinger for å få oversikt over antall deltakere og gruppesammensetning i forkant av turen. Kontakt turleder Marit eller Linn Beate når du melder deg på. Dersom du har tilknytning til Blindeforbundet, kontakt Silje Thon (nr. 480 70 372). 

Ved behov for ledsager: Har man behov for ledsager må man stille med dette selv. Si fra om du mangler dette i forkant av turen, så vil Turlaget eller Blindeforbundet forsøke å bidra med det.

Generelle vilkår: Les generelle vilkår for deltakelse på BHT sine aktiviteter. Turlaget følger DNTs smitteverninstruks og følgende retningslinjer skal følges på tur med oss:

- Man skal holde minst èn meters avstand til alle som ikke tilhører samme kohort.

- Unngå håndhilsning, klemming og all annen form for fysisk kontakt mellom deltakerne og turledere

- Det er ingen anledning til deltakelse for personer som er: Smittet av korona, er i karantene/hjemmeisolering eller som har symptomer på luftveisinfeksjon eller nedsatt allmenntilstand.

- Påbud om å bruke munnbind under reisen når det ikke er mulig å holde èn meters avstand.

Takk til Vestland Fylkeskommune og Bergen kommune som støtter satsingen.

Kontaktinformasjon:

  • Bergen og Hordaland Turlag
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no