Dagstur fra Bergen til Oksen i Hardanger

Dette arrangementet er over!

Bli med på en nydelig dagstur til Oksen,  midt i Hardangerfjorden. Her har en utsikt over Eidfjorden, Sørfjorden, Hardangerfjorden og innover mot både Kinsarvik og Granvin.

Oppmøtested: Ado-Arena
Oppmøtetidspunkt: kl. 08.30

Pris: kr 380,- for medlemmer, kr 680,- for ikke-medlemmer. Meld deg inn her om du ønsker medlemskap. Ikke inkludert i prisen: Hver passasjer må også betale sjåføren ca kr 400,- for transport inkl bompenger tur-retur Bergen og andel parkering på Tjoflot. Prisen inkluderer turledelse og sikkerhetsutstyr (Inntektene på turene våre bidrar til at Turlederne våre får dekket turlederkurs, førstehjelpskurs og kompetanseheving på sikkerhet. Sikkerhetsutstyret inkluderer satelittelefon inkl abonnement (i områder utenfor dekning), førstehjelp, turledervester, vindsekker og liggeunderlag. Turavgiften dekker også turleders transport, mat og eventuelt overnatting. Turlederne får ikke lønn de stiller opp frivillig for å ta med andre på trygge og vakre turopplevelser). 

Transport og parkering: Vi møtes med privatbiler ved inngang til ADO - arena og kjører sammen til Tjoflot. Vi trenger altså flere sjåfører med bil og plass til passasjerer. Turlederne organiserer samkjøring i forkant av tur. 

For å komme til startpunktet tar man til venstre når man har passert Hardangerbrua fra Bu. Deretter går turen mot Djønno/ Tjoflot på smale veier gjennom flotte frukthager. Turen starter ca 250 meter over havet opp fra parkering på Tjoflot. 

Turen: Oksenhalvøya stikker ut i Hardangerfjorden fra nordsiden.  Den er ikke mer enn 1241 meter høy, men har en fantastisk utsikt i 360 grader rundt i det vakre landskapet rundt. Samlafjorden, Sørfjorden, Eidfjorden og Granvinsfjorden. Også fjellområdene på Voss og Hardanger har man godt utsyn over når det er klart og fint vær.

Et av de vakreste utsiktspunktene i Hordaland.

Det er en relativt krevende tur med stigning 1000 meter før man når toppen. Det er 4,5 km fra Tjoflot til toppen, så totalt er turen på 9 km tur-retur. På en fellestur tar man det rolig, og det tar ca 3 timer å gå en vei, 5 timer tur-retur, men må kanskje plusse på litt tid for foto og tid til å nyte utsikten. Er man i normalt god form går det fint å være med. Det er god sti hele veien.

Utstyr og mat: Bekledning etter værmeldingene for dagen. Gode varme klær vindtette og vantette må med i sekken, mat og drikke pakker man også med seg. Ta på stødige tursko. 

Generelle vilkår ved påmelding: Les generelle vilkår

Dagstur fra Bergen til Oksen i Hardanger

Bli med på en nydelig dagstur til Oksen,  midt i Hardangerfjorden. Her har en utsikt over Eidfjorden, Sørfjorden, Hardangerfjorden og innover mot både Kinsarvik og Granvin. Oppmøtested: Ado-Arena Oppmøtetidspunkt: kl. ...

Kontaktinformasjon:

  • Bergen og Hordaland Turlag
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no

Turleder:

  • Linn Eidsvik