Aurlandsdalen

Fellestur

Fra dato
6. august kl. 08:00
Til dato
7. august
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Turkatalog2022_Historisktur, Turkatalog2022_Hyttetilhytte, Vassbygdi, Aurland, Østerbø, Aurlandsdalen, Finse, Hyttetur, Helgetur, Fjelltur,
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Bergen , Fellestur
Turområde
Skarvheimen, Vestlandet (se kart)
Turkode
232
Dette arrangementet er over!

Aurlandsdalen er en av de mest sagnomsuste dalene i Sør-Norge og det er ikke uten grunn! Vi inviterer dere med på tur fra et karrig høyfjellsterreng til frodige daler i et rikt og sjarmerende kulturlandskap nedover Aurlandsdalen. Vi starter turen på Finse og  på perlen i Skarvheimen, Geiterygghytta, før vi på søndag går turen nedover en av Norges vakreste dalfører fra Østerbø til Vassbygdi. Vi går den lave ruten, ikke Bjønnastigen. 

Oppmøtested: Bergen jernbanestasjon, ved billettautomatene. 
Oppmøtetid: Lørdag morgen, senest kl. 08.00 Toget går kl. 08.15, og ankommer Finse kl. 10.31. Husk å kjøpe billetter i god tid på forhånd!

Lørdag: Turen starter i et flott høyfjellslandskap. Er været fint og forholdene de rette kan vi ta en avstikker til Klemsbu og Sankt Pål hvor vi nyte en vid utsikt; Hurrungane i nord, Hardangerjøulen i sør og Gaustatoppen i sørøst. På Geiterygghytta nyter vi en bedre middag hos det nye vertskapet. Dette er en tur på 15 km i forholdsvis lett terreng. 

Søndag: Vi starter dagen med buss til Østerbø og tar fatt på sjarmøretappen. Turen ned Aurlandsdalen er en av landets mest omtalte og populære fotturer. Her får du oppleve en ekte bit av dramatisk og sjarmerende vestlandsnatur. Denne turen er på 17 km og går ikke om Bjønnastigen. Les mer om turen her.  

Vilkår: Se generelle vilkår

Mat: Niste og drikke til lørdag må medbringes av hver enkelt. Ta med rikelig med niste og gjerne noe snacks. Middag, frokost og nistepakke, samt påfyll på termos på Geiterygghytta er inkludert i prisen.

Hjemreise: Søndag kveld med buss fra Vassbygdi kl. 18.05 (Bestill bilett til transport fra Vassbygdi her: https://www.norwaysbest.com/no/ting-a-gjore/bussruter/buss-aurlandsdalen/) Denne bussen korresponderer med Norway bussekspress fra Flåm til Bergen kl.19. med ankomst Bergen 21.50. Se nasjonal reiseplanlegger for andre hjemreisealternativer: https://en-tur.no/. Husk at transport til Finse og fra Vassbygdi ikke er med i prisen på turen og hver enkelt har ansvaret for å bestille billetter selv, se punkt om pris under. 

Utstyr: Se Turlagets utstyrsliste for sommerfjellet.

Turlederne tar kontakt med hver enkelt deltaker på mail og telefon i god tid før turen. 

Pris: Kr 2000,- for medlemmer, kr 2745,- for deltakere uten medlemskap. Meld deg inn her dersom du ikke er medlem. Prisen inkluderer DNT-godkjent turleder, sikkerhetsutstyr, overnatting og 3-rettersmiddag, frokost og nistepakke på hytten. Innleid transport fra Geiteryggen til stistart ved Østerbø er inkludert. Sikkerhetsutstyr koordineres av turleder. Reise med tog til Finse, tog/buss fra Vassbygdi og hjem dekkes av hver enkelt. 

Kart: Turkart Aurlandsdalen 1: 50 000. Kartet og annet turutstyr kan kjøpes i turinformasjonen i Marken. Rabattert pris for medlemmer.

Turleder tar kontakt på mail og telefon i forkant av turen. 

Aurlandsdalen

Aurlandsdalen er en av de mest sagnomsuste dalene i Sør-Norge og det er ikke uten grunn! Vi inviterer dere med på tur fra et karrig høyfjellsterreng til frodige daler i et rikt og ...

Kontaktinformasjon:

  • Bergen og Hordaland Turlag
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no

Turledere:

  • Birgithe Roald
  • Linn Eidsvik