Byfjellstrimmen, rolig tempo: Hordnesskogen

Arrangement

Dato
4. mars 2015
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer for
Alle
Turtyper
Arrangement, , Fottur, Fjelltur, Nærtur, Byfjellstrimmen
Arrangør
Bergen og Hordaland Turlag
Turområde
Byfjellene i Bergen
Dette arrangementet er over!

(Byfjellstrimmen) Suksessen med Byfjellstrimmen fortsetter. Sammen med inspirerende turledere kan du få fine naturopplevelser i nærområdene våre. I tillegg får du god trim, turtips og nye turvenner.

Oppmøtested: Ved bommen på parkeringsplassen i Skeieveien ved inngangen til Hordnesskogen. Se kart.

Oppmøtetid: kl. 18.00.

Parkering: Ved oppmøtested.

Buss: Bybane til Lagunen, Linje 60 til Stend. Ca. 10 min. å gå til oppmøtested.

Turbeskrivelse:

Turen går på småkupert grusvei, med unntak av en liten bit på asfalt. Vi tar den lengste løypen som er ca 7,5 km og har en matpause ca midtveis. Ruten følger lysløypen i begynnelsen og på slutten av turen.

 

Litt mer om Hordnesskogen:

Hordnesskogen er et skog- og myrområde i Fana og Ytrebygda bydel i Bergen med et småkupert terreng. Det er et løypenett med stier og grusveier som benyttes til aktiviteter som turgåing, jogging, sykling, lufting av hunder eller hesteridning. Området er godt skiltet og veiene er tilrettelagt for både småbarnsfamilier og bevegelseshemmede. Det er mange benker og rasteplasser langs veiene.

Det er en stor parkeringsplass, anlagt for dem som skal bruke skogen. Hvis man starter turen herfra er det tre løyper man kan gå. Den korteste runden er på fire km, markert med gule piler og er en lysløype som er belyst mellom klokken 7-23. Den andre løypen er på seks km og markert med røde piler. Den lengste løypen er på åtte km, den er markert med blå piler. Disse løypene er brede, gruslagte skogsveier. Det er også mange smale stier for dem som ønsker å gå i terrenget, men disse går ofte gjennom myrlendte områder.

Idrettslaget Bjarg bygget i 2012 et utendørs treningsanlegg i skogen. Det består av forskjellige treningspaviljonger på en åpen plass i skogen kort vei fra parkeringsplassen. Dette skal være den første av denne typen anlegg i Norge.

I skogen står det et gammelt sommerfjøs for melkekyr, kalt Skinfloren. Bygningen er restaurert og dette lokalet er mulig å leie til private tilstelninger. http://www.hordnesvel.no/skinfloren.htm

 

Distanse: ca. 7,5 km. 

 

Tid: ca. 2,5 t 

 

Ta med matpakke og drikke.  

 

HUSK BRODDER dersom føret tilsier dette, og hodelykt!


 

Kunne du tenke deg å bli turleder i Byfjellstrimmen? Turlederkurs 26. + 29.-30. mars er åpent for påmelding her. eller 2 + 4-5 april

 

Turtilbud i Byfjellstrimmen:
Turer i middels til raskt tempo: hver tirsdag + noen fredags- og søndagsturer.
Turer i rolig tempo: onsdag + noen fredags- og søndagsturer.

Nytt av året:
Fra oppstarten i februar og gjennom hele sesongen vil det være turer i rolig tempo hver onsdag, noen av onsdagsturene er ekstra lette. Onsdagsturene har opphold i juli.

Droppturer: Noen av søndagsturene blir annonsert to dager før turen går for å tilpasse turen til vær og føre.

Generelt om turene: 
Tirsdags-, onsdags- og fredagsturene starter kl. 18.00
Søndagsturene starter kl. 11.00.
Fredagsturene avsluttes med et felles måltid i byen for de som ønsker det.

Så langt det er mulig, er det med to turledere på hver tur. Dersom du lurer på om du er i god nok form til å være med på Byfjellstrimmen, kan det være lurt å starte med en onsdag ettermiddagstur. Disse går i roligere tempo enn de andre turene.

 

Mat/utstyr: Det er viktig med gode sko og at du kler deg etter været. Husk at det kan skifte raskt, særlig i høyden. Ta med vann og gjerne noe å spise. Det er tid til felles pause på alle turene.  

Pris: Gratis både for medlemmer og ikke-medlemmer.
Vi oppfordrer alle som deltar på byfjellstrimmen til å bli medlem i Bergen Turlag. Se medlemsfordeler og meld deg inn her!

Vilkår: Se generelle vilkår

Kart og annet turutstyr kan kjøpes i turinformasjonen i Marken. Rabattert pris for medlemmer. Har du spørsmål om turen kan du kontakte Bergen Turlag på telefon 55335810 eller e-post: post@bergen-turlag.no

 

Kontaktinformasjon:

  • Bergen og Hordaland Turlag
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no