Folgefonna på langs i alternativ trasé

Fellestur

Fra dato
3. mai 2013
Til dato
5. mai 2013
Vanskelighetsgrad
Krevende
Passer spesielt for
Voksne
Nøkkelord
Fellestur, Helgetur, Hyttetur, Skitur
Arrangør
Bergen og Hordaland Turlag
Turområde
Folgefonna
Turkode
208
(Fellestur) Bli med på turen som vant konkurransen "Årets turforslag 2010" i Bergen Turlag. Turen er spekket med gode opplevelser som blant annet involverer vårskitur i nasjonalparkområder, overnatting på selvbetjent turlagshytte, overnatting i "gamlastove", grilling av geitekje og traktortransport.

Oppmøtested: Bergen busstasjon, perrong M.

Oppmøtetid: Kl 07.00.

Turbeskrivelse:

Fredag 3. mai: Avreise med egen minibuss fra Bergen til Folgefonna sommarskisenter. Derfra over nordre fonna ned til Kvinadalsvatnet og videre til søndre fonna og til Fonnabu. Turen er i overkant av 20 km og har nesten 1000 meter stigning. Dette er en lang dag på ski.


Folgefonna på langs i ny trasè. Foto fra tilsvarense tur i 2002.

Lørdag 4. mai: Etter inntak av frokost på Fonnabu setter vi kursen rett sør over breen mot Borgjo og ned til Sætredalen, Vetrhusstølen og Eikemo. Overnatting i "Gamlastova" på Eikemo og grilling av geitekje. Les mer om Eikemo her.


Grilling sv geitekje på Eikemo gir en perfekt avslutning på turen!

Søndag 5. mai: Fin skogstur med utsikt over Langfoss ved Åkrafjorden. Kaffebål ved jaktstue i skogen ovenfor Eikemo. Transport til fjorden med traktor og båt over til Viskjer og RV 134.

Hjemreise:  Kl 14.11 fra Viskjer til Ølen og videre til Bergen. I Bergen kl 20.50.

Vilkår: Se generelle vilkår

Mat: Alt er dekket av turopplegget, men deltagere må selv ta med niste til fredag.

Utstyr: Se Turlagets utstyrsliste for vinterfjellet.

Pris: Kr. 2980,- for medlemmer, 3570,- for ikke-medlemmer. Meld deg inn her dersom du ikke er medlem. Prisen inkluderer turledelse, transport i egen minibuss Bergen - Folgefonna, overnatting og mat Fonnabu, overnatting og mat Eikemo, samt traktortransport og båt over fjorden. Sikkerhetsutstyr koordineres av turleder. Returreise kommer i tillegg.  

Kart: Turkart: ”Folgefonna” 1: 50 000. Kartet og annet turutstyr kan kjøpes i turinformasjonen i Marken. Rabattert pris for medlemmer. Har du spørsmål om turen kan du kontakte Bergen Turlag på telefon 55335810 eller e-post: post@bergen-turlag.no

Kontaktinformasjon:

Bergen og Hordaland Turlag
Tlf. 55335810
E-post: post@bergen-turlag.no

Annonse

Familiemedlemskap