Oppdrag Hardangerfjorden II

Fellestur

Fra dato
8. mai 2013
Til dato
12. mai 2013
Vanskelighetsgrad
Krevende
Passer spesielt for
Voksne, Fjellsportinteresserte
Nøkkelord
Fellestur, Helgetur, Topptur, Skitur
Arrangører
DNT fjellsport Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Turområde
Sunnhordland
Turkode
209
(Fellestur) Nå har du den unike muligheten til å kombinere seiltur på Hardangerfjorden med fantastiske toppturer på ski!

Oppmøtested: Hjellestad kai

Oppmøtetid: Kl 15.30. Avreise kl 16.00.

Turbeskrivelse:

Årets tur er en oppfølger av turen "Oppdrag Hardangerfjorden" i 2012. I år legger vi på en ekstra dag og reiser fra Bergen onsdag 8. mai.

Onsdag 8. mai: Innseiling Rosendal
Vi kaster loss fra Hjellestad kl 16 og får innføring i enkel seilpraksis. Estimert ankomst Rosendal kl 21. Vi deler på å være bysse- og rorvakter.


Innseiling mot Rosendal. Foto: Are Mossefinn Sandvik

Torsdag 9. mai: Topptur

Felletørk på båten. Foto: Are Mossefinn Sandvik

Fredag 10. mai: Topptur Omnatind/Nordre Bjørndalstind
Vi fraktes eller går opp til Myrdalsvatnet og går opp i Øvre Myrdal. Her setter vi kursen mot toppene omkring oss. Omnatind og Nordre Bjørndalstind er eksempler på topper vi kan prøve oss på. Området byr på flotte og varierte nedkjøringer.

Omnatind. Foto: Are Mossefinn Sandvik

Lørdag 11. mai: Topptur Ulvanosa
Båten transporterer oss inn til Uskedalen. Fra Haugland bærer vi skiene opp Galtaryggen til Låganoso. Ved Låganoso treffer vi forhåpentligvis snø, og kan gå på feller mot toppen.


Herlig nedrenn fra Gygrastolen. Foto: Cato Leganger

Søndag 12. mai: Topptur Gygrastolen
Vi setter kurs mot Ænes kai og tar utgansgpunkt derifra.
Tur til fantastiske Gygrastolen (1339 moh) mellom Furebergsdalen og Ænesdalen. Vi går enten rett opp, eller tar langtur inn hele den lite besøkte Furebergsdalen, opp via Bakdalsriset og Lægdakruna (1348 moh) til Gygrastolen. Nedrennet er blant de lengste, bratteste og mest snøsikre i fylket!

Turplanlegging. Foto: Are Mossefinn Sandvik

Hjemreise: Søndag 12. mai kl 16. Estimert ankomst Hjellestad kl 21.

Vilkår: Se generelle vilkår

Krav til deltakere: Du må ha erfaring fra krevende toppturer i høgfjellet. Værforholdene kan være svært skiftende, selv sent i sesongen. Du må ha erfaring med skredfarevurderinger og skikjøring på vekslende/hardt føre i høyfjellet.

Mat: Det handles inn felles til alle måltider. Deltagerene deler kostnadene. Ikke inkludert i prisen.

Utstyr: Se Turlagets utstyrsliste for vinterfjellet. Plaststøvler og tyngre kjøreski er foretrekke, men ikke et krav. Redningsvester, seildresser, godkjent redningsflåte og annet påkrevd sikkerhetsutstyr som kreves på denne type turer koordineres av skipper.

Om båten: First 47.7 2005 modell

Kvalifikasjon skipper: Fritidsbåtskippersertifikat Stor kystfart Norge. Han har siden 2003 drevet med seilcharter i inn- og utland. De senere år har han vært kursinstruktør hos Nautic Sailing på seilkurs; begynner-, videregående- og videregående 2 kurs (havseilas med Shetland som destinasjon). Cv og sertifikater fremlegges på oppfordring.

Pris: Kr. 4400,- for medlemmer, kr 4990 for ikke-medlemmer. Meld deg inn her dersom du ikke er medlem. Prisen inkluderer turledelse, transport, havneleie, landstrøm,  Sikkerhetsutstyr koordineres av turleder. Reise kommer i tillegg. Mat handles inn som spleiselag og er ikke inkludert i prisen. 

Kart: Turkart: Folgefonna 1: 50 000. Kartet og annet turutstyr kan kjøpes i turinformasjonen i Marken. Rabattert pris for medlemmer. Har du spørsmål om turen kan du kontakte Bergen Turlag på telefon 55335810 eller e-post: post@bergen-turlag.no

Kontaktinformasjon:

DNT fjellsport Bergen
Tlf. 55335810
E-post: post@bergen-turlag.no

Annonse

Familiemedlemskap