Folgefonna på langs

Fellestur

Fra dato
17. mai 2013
Til dato
20. mai 2013
Vanskelighetsgrad
Krevende
Passer spesielt for
Voksne
Nøkkelord
Fellestur, Helgetur, Hyttetur, Skitur, Bretur
Arrangør
Bergen og Hordaland Turlag
Turområde
Folgefonna
Turkode
210

(Fellestur klassiker) Har du lyst til å oppleve en vårskitur på sitt flotteste? Bruk 17. mai og pinsen på tur over Folgefonna. Dersom været blir bra finnes det knapt finere skitur enn på langs over Folgefonna. Turen ender ved Baroniet i Rosendal.

Oppmøtested: Bergen Busstasjon, Nonneseterterminalen

Oppmøtetid
: Kl 16.15. Bussen går kl. 16.30. I Tørvikbygd kl 18.10. Ferge kl 18.30. Fremme i Jondal kl  18.50.

Turbeskrivelse: Har du lyst til å oppleve en vårskitur på sitt flotteste? Dersom været blir bra finns det knapt finere skitur enn på langs over Folgefonna. Turen starter ved Folgefonna Sommerskisenter og ender ved Baroniet i Rosendal. Turen er lang og forutsetter at du er i bra form og har erfaring fra lengre skiturer.

Fredag 17. mai: Buss fra Bergen. Fremme i Jondal kl. 18.50. Vi går til Folgefonn Gjestetun der vi spiser middag og overnatter.

Pinseaften: Minibuss kl 08.00 fra Folgefonn Gjestetun til Folgefonna Sommerskisenter. Derfra over søndre fonna ned til Kvinadalsvatnet og videre til søndre fonna og til Fonnabu. Turen er i overkant av 20 km og har nesten 1000 meter stigning. Dette er en lang dag på ski.

 
Folgefonna på ski gir naturopplevelser for livet!

1. pinsedag: Hviledag eller en kortere skitur fra Fonnabu. Mest sannsynlig går vi innom Holmaskjer og en runde på breen.

2. pinsedag: Fra Fonnabu går vi sørover mot Sauavatnet og utover Volarusta. Vi renner så langt vi kan, tar av oss skiene og tar siste delen av turen til fots. Siste del av turen går ned Muradalen til Baroniet. Turen er i overkant av 20 km og har over 1600 meter fall.   

Vilkår
: Se generelle vilkår

Mat: På Folgefonn Gjestetun er middag og frokost med niste og termos inkludert i turprisen. Middag og proviant finnes på Fonnabu. Niste og brødmat må medbringes av hver enkelt.

Hjemreise: Buss fra Rosendal. Avreise kl 1840. Ankomst Bergen kl 2145. 

Utstyr: Se Turlagets utstyrsliste for vinterfjellet. Sikkerhetsutstyr som vindsekker, søkestenger og spader koordineres av turleder.

Pris: Kr 2490,- for medlemmer, 3080,- for ikke-medlemmer. Prisen inkluderer turledelse, overnatting, middag og frokost på Folgefonna Gjestetun, overnatting og mat på Fonnabu samt minibuss fra Jondal til Folgefonna Sommarskisenter. Ordinære ruter kommer i tillegg (buss og ferge). 

Kart: Turkart "Folgefonna Nasjonalpark" 1: 50 000. Kartet og annet utstyr kan kjøpes turinformasjonen i Marken. Rabattert pris for medlemmer.

Har du spørsmål om turen kan du kontakte Bergen Turlag på telefon 55335810 eller e-post: post@bergen-turlag.no

 

Kontaktinformasjon:

Bergen og Hordaland Turlag
Tlf. 55335810
E-post: post@bergen-turlag.no

Annonse

Familiemedlemskap