Aktiv til 100 - Fløyen

Fellestur

Dato
12. desember 2017 kl. 10:45
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Voksne, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Nærtur
Arrangør
Bergen og Hordaland Turlag
Turområde
Byfjellene i Bergen
Turkode
648
Dette arrangementet er over!

Bergen og Hordaland Turlag ønsker at flest mulig skal komme i fysisk aktivitet og få gode naturopplevelser. Derfor har vi et turtilbud med ekstra lette turer. Det er plass til alle på tur, så ta gjerne med deg en venn. Turene krever verken medlemskap eller påmelding og det er gratis å delta.

Det er nærturgrupper også i Kanadaskogen, på Askøy og i Alvøen. 

Oppmøte: Fløibanens nedre stasjon i god tid før banen går kl 11:00. (alle kjøper billett selv) Klikk her for å se kart
Kollektivtransport: Alle busser som går inn til Sentrum + bybanen
Pris: Gratis (Du må betale Fløibanebillett selv)

Bli med på en hyggelig tur på Fløyen - turene går hver tirsdag kl 11:00 med fast oppmøtested og -tid.
Turene går på flotte stier i området og varer i omkring to timer. I godt vær raster vi ute, så ta gjerne med litt mat og drikke. Det legges stor vekt på et sosialt og inkluderende fellesskap. Kle deg etter været og bli med ut på tur!

NYTT AV HØSTEN 2017:

Bergen og Hordaland Turlag og Norges Blindeforbund Hordaland ønsker å starte opp et samarbeid rundt Aktiv til 100-turene på Fløyen, med ønske om at blinde og svaksynte kan få glede av disse flotte turene. Vi gjennomfører prøveoppstart av dette tirsdag 10. oktober til vanlig tid. Disse turene går på grusvei, men har også innslag av gange på ulendt sti, for å utfordre balanse og koordinasjon, samt for en annerledes naturopplevelse. Dersom du har behov for ledsager ber vi deg ta kontakt med daglig leder i Blindeforbundet Hordaland, Mariann på tlf. 55 33 69 44/mob. 47 23 76 63, så vil hun forsøke å skaffe dette til deg. Er du avhengig av ledsager, så kan du dessverre ikke stille uten på disse turene. 

 

Turer i 2017:

Hver mandag kl. 11:00: Kanadaskogen. Oppmøte parkeringsplassen innerst i Spelhaugen.

Hver tirsdag kl. 11:00 Fløyen. Oppmøte: Fløibanens nederste stasjon kl 10:45. (husk penger til Fløibanen).

Hver torsdag kl. 11:00 Alvøen. Oppmøte Alvøen idrettspark ved parkeringsplassen.

Hver torsdag kl 12:00 Askøy. Følg med på nettsidene til Askøy Turlag: https://askoy.dnt.no/aktiv-til-100/ 

Har du lyst til å bli turvenn?

På hver tur vil en eller flere turvenner være ansvarlige for den enkelte gruppen. Turvennene er turglade mennesker som ønsker å bidra til at flere får gode friluftsopplevelser. Nødvendig opplæring og oppfølging vil bli gitt av Bergen og Hordaland Turlag. Din innsats som turvenn kan bli et viktig bidrag til å bedre helse og livsglede i ditt nabolag! Håpet er at flere turgrupper vil komme til i ulike bydeler etter hvert som vi får flere turvenner. 

Ta gjerne kontakt med Bergen og Hordaland Turlag hvis du lurer på noe om turene eller ønsker å etablere en gruppe der du bor. Ta kontakt med prosjektleder sigrid.kvaale.myksvoll(at)dnt.no, tlf. 55 33 58 15 eller kom innom i Tursenteret. Åpningstider: 10-16 (torsdag 10-18, lørdag 10-13). 

Aktiv til 100 drives av Bergen og Hordaland Turlag, støtt opp om våre tilbud gjennom å bli medlem. Les mer om medlemsfordelene og meld deg inn ved å trykke her! 

Annonse