Byfjellstrimmen: Ulskebjørnen - Ulskebjørnstemma m/grilling - Setervatnet

Fellestur

Dato
20. juni 2017 kl. 18:00 - 22:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, , Fottur, Fjelltur, Nærtur, Byfjellstrimmen
Arrangør
Bergen og Hordaland Turlag
Turområde
Byfjellene i Bergen
Dette arrangementet er over!

 

(Byfjellstrimmen) Suksessen med Byfjellstrimmen fortsetter. Sammen med inspirerende turledere kan du få fine naturopplevelser i nærområdene våre. I tillegg får du god trim, turtips og nye turvenner.

Turledere::  May-Lisbeth Hetlevik   tlf  98 63 73 11, Johan Anders Vik  tlf  92 44 99 04,  Geir Tjore tlf  41 36 72 00

Oppmøte:  kl.17.45  v/Rema100 i Eidsvåg   se link

Parkering: Vi kjører samlet inn til det høyeste punktet på Vinddalsvegen hvor vi parkerer langs vei. (det er privat vei videre)   se link

Buss:  Linje 3 fra Torget O kl.17.25.  Gå av på første stopp etter Eidsvågtunnelen (Eidsvåg).Gå ca. 400 m til oppmøtested. (Det er gangvei i tunnel under hovedvei)

Nb!  Det kan være lurt å ha med en ekstra ullgenser, da det kan bli kaldt når vi tar grillpause.

Trasé: Vi følger Vinddalsvegen til Stallane (200 moh). Tar av på bratt sti opp til Ulskebjørnen (443 moh), og videre bort til Ulskebjørnstemma. Retur via Vinddalseggen, Stangelifjellet og Setervatnet.

Turbeskrivelse: Asfalt og grusvei ca. 1 km. resten på sti. Stien opp til Ulskebjørnen er byens luftigste, og har noen luftige partier, men er normalt tørr og fin. Ved Ulskebjørnstemma fyrer opp griller som turlederne har med , og koser oss med medbrakt grillmat. (Ta gjerne med mat som er rask og lett å grille). Stien videre forbi Vinddalsskaret og over Stangelifjellet og ned til Setervatnet byr på mange fine utsikter.  Kan være litt vått ned mot Setervatnet.

Stigning: ca. 450 m.

Lengde: ca. 5,5 km.

Varighet:  3 - 4 t. inkl. grilling

Ta med: nistepakke/grillmat som er rask og enkel å grille og drikke.  
 

Turtilbud i Byfjellstrimmen:

Turer i middels til raskt tempo: hver tirsdag + noen fredags- og søndagsturer.
Turer i rolig tempo: onsdag + noen fredags- og søndagsturer.

Tirsdagsturene i Januar, Juli, August og Desember blir droppturer, og blir bestemt av turleder utifra vær og føre senest 2 dager før turen.

Det kan også bli satt opp ekstra droppturer i rolig tempo i Juli - August.  

Vi fortsetter med noen droppturer på søndager . Disse blir annonsert to dager før turen går for å tilpasse turen til vær og føre.

Programmet i år består av ca. 130 turer. Velkommen til et aktivt år med Byfjellstrimmen! 

Generelt om turene: 
Tirsdags-, onsdags- og fredagsturene starter kl. 18.00
Søndagsturene starter normalt kl. 11.00, men noen turer starter tidligere grunnet off. transport.

Fredagsturene avsluttes med et felles måltid i byen for de som ønsker det.

Så langt det er mulig, er det med to turledere på hver tur. Dersom du lurer på om du er i god nok form til å være med på Byfjellstrimmen, kan det være lurt å starte med en onsdag ettermiddagstur. Disse går i roligere tempo enn de andre turene.

Mat/utstyr: Det er viktig med gode sko og at du kler deg etter været. Husk at det kan skifte raskt, særlig i høyden. Ta med vann og gjerne noe å spise. Det er tid til felles pause på alle turene.  

Pris: Gratis både for medlemmer og ikke-medlemmer.
Vi oppfordrer alle som deltar på byfjellstrimmen til å bli medlem i Bergen og Hordaland Turlag. Se medlemsfordeler og meld deg inn her!

Vilkår: Se generelle vilkår

Kart og annet turutstyr kan kjøpes i turinformasjonen i Marken. Rabattert pris for medlemmer. Har du spørsmål om turen kan du kontakte Bergen Turlag på telefon 55335810 eller e-post: post@bergen-turlag.no

 

Annonse