Jubileumstur: Tre perler på en snor: Vending - Gullhorgabu - Høgabu

Anbefalt tur for jubileumsåret 2018 – Se flere

Fellestur

Fra dato
26. juli 2018 kl. 15:00
Til dato
29. juli 2018
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Gullhorgabu, Vending, Bergsdalen, Høgabu, Sommertur, Jubileum2018
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Fellestur
Turområde
Stølsheimen, Bergsdalen og Vossefjellene (se kart)
Turkode
222
Dette arrangementet er over!

Vi inviterer til en flott langhelg i Bergsdalen. Vi skal besøke tre hytter som ligger som perler på en snor, med to behagelig og lettgåtte avstander imellom, og en litt krevende og lang. Turen starter ved Hamlagrøosen og vi overnatter på hyttene; Vending, Gullhorgabu og Høgabu. 

Oppmøtested: Jernbanestasjonen i Bergen, ved bilettautomatene.
Oppmøtetidspunkt: Torsdag 26. juli, kl 14.55. Vi tar lokaltog (spor 2) kl. 15.14. til Dale. Vi kjøper biletter når vi møtes. Du trenger ikke kjøpe på forhånd. Videre blir det innleid buss fra Dale til Hamlagrøosen, kl 16.00.

Turbeskrivelse
Torsdag: Hamlagrø - Vending:
Turen fra Hamlagrøosen til Vending er lett å gå, og stigningen er fin og myk. Det er ca 6 km å gå inn til hytten, og vi beregner å bruke 2 - 3 timer. 

Fredag: Vending-Gullhorgabu:
I dag skal vi gå den lengste etappen på turen den er 11 km lang. Turen går gjennom Kjerringadalen og Austre Trongasmoget til stiskille ved Trongatjørnet. Her dreier vi nordvest og går gjennom vestre Trongasmoget. Vi kommer fren til Øvsta Dukavatnet og følger vatnet rundt til Gullhorgabu. 

Lørdag: Gullhorgabu-Høgabu
Turen går fra Gullhorgabu til Høgabu. Vi vil forlater turlagets nyeste hytte og går videre for å tilbringe kvelden og natten på Høgabu som er turlagets eldste hytte. Dagens etappe er kort, men vi vil passere turens aller høyeste punkt som er på 1100 moh. Terrenget er noe mer krevende enn dag 1. Hvis formen og været tillater det kan vi ta en fellestur opp til Bergsbukken/Liabukken. Denne ekstraturen tar ca 2-3 timer t/r, turen vil gå utenfor sti og vil ha en stigning på ca 200m

Søndag: Høgabu-Vaksdal
Turen går fra Høgabu til Vaksdal, og starter i høyden med fin utsikt, før stien tar oss nedover mot Herfangsvatnet og Herfindalen. Hvis tiden tillater det kan vi ta turen ned mot Lonane som er et idyllisk område med et flott fossefall. Vi blir hentet med innleid buss i Herfindalen/Ardalen som kjører oss hjem til Bergen. 

Hjemreise:
Søndag 29. juli, med innleid buss fra Herfindal til Bergen. Vi reiser fra Herfinndalen kl 17.00, da er vi i Bergen kl 18.00

Mat: Ta med nistepakke til fredagen. Ta med tursnack til hele turen. Brødmat (til frokost/lunsj) må medbringes av de som ønsker dette. Ellers er all mat inkludert. Vi bruker mat fra proviantlageret på hyttene.

Utstyr: Se utstyrsliste for sommerfjellet. 

Generelle vilkår: Les generelle vilkår

Pris: Meldlemspris Kr. 2690,-. Ikke-medlem kr. 3390,-. Meld deg inn her om du ønsker å bli medlem. Prisen inkluderer Godkjente DNT-turledere, sikkerhetsutstyr, middag, måltider og overnattinger på hytten. Innleid transport fra Herfindal til Bergen er inkludert, og innleid buss fra Dale til Hamlagrøosen. Togtransport er ikke inkludert. 

Kart: Kart og turytstyr kan kjøpes i Tursenteret  i Marken. Rabattert pris for medlemmer. 

Turledere: Johannes Øvreås 48233557, Alexander Benjamin 94421066 

Spørsmål? Ta kontakt med aktivitetsavdelingen ved Linn Senneset, tlf. 55 33 58 22, epost: linn.senneset@dnt.no

(fellestur)

 

 

 

 

Jubileumstur: Tre perler på en snor: Vending - Gullhorgabu - Høgabu

Vi inviterer til en flott langhelg i Bergsdalen. Vi skal besøke tre hytter som ligger som perler på en snor, med to behagelig og lettgåtte avstander imellom, og en litt krevende ...

Kontaktinformasjon:

  • Bergen og Hordaland Turlag
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no

Turledere:

  • Alexander Benjamin
  • Johannes Øvreås