Gjør stundene gode

Foto: Live Andrea Sulheim

«Ikke vent på de gode stundene, men gjør stundene gode», var det en klok kvinne som sa.

Jeg syns det er en veldig fin setning. Det handler om å ta initiativ til gode opplevelser. Ikke bare vente at gleden skal komme. Den må inviteres. Vi i Bergen og Hordaland Turlag har i sommer mange turer, aktiviteter, hytter og ruter som du kan oppleve. Høyt til fjells, til havs eller dypt inne i skogen. Vandre langs nye stier. Oppleve noe nytt. Slikt blir det lett gode stunder av.

Fellesturene våre tar deg gjennom fjellheimen over flere dager, enten i Stølsheimen, Bergsdalen eller på Hardangervidda vest. Turprogrammet vårt i sommer er variert og utfordrende. Enten du er ny i fjellet eller erfaren fjellvandrer, tror jeg du vil finne noe som passer for deg. Vi har både dagsturer og flerdagsturer. Å oppleve turfellesskapet på en slik hytte-til-hytte-tur er spesielt. Du blir kjent med andre flotte mennesker. Summingen rundt middagsbordet. Latteren over oppvasken. Slikt blir det lett gode stunder av.

Vi arrangerer en rekke kurs også. Lyst til å lære deg kart og kompass, GPS, havpadling, førstehjelp, klatring eller bli turleder? I år er det Kunnskapsåret i DNT, og kanskje dette er året du vil utfordre deg selv litt ekstra og lære noe nytt? Å presse grenser, utfordre deg selv.

Følelsen av å mestre kartets hemmeligheter. Slikt blir det lett gode stunder av.

Breidablik i Kvam.
Breidablik i Kvam. Foto: Magnar Bjørke

Våre 25 hytter står åpne og venter på deg i sommer. På flere av hyttene, som for eksempel Hadlaskard, Selhamar, Hallingskeid og Stavali, er det hytteverter. De tar imot deg med åpne armer, hjelper deg til rette på hytten og gir turtips om du ønsker det. Lyst til å våkne til lukten av hjemmebakt brød? Frokost på trammen? Slikt blir det lett gode stunder av.

For meg handler det om fellesskapet. Å ta med andre på tur, vise dem steder jeg er glad i. Ikke å ha for mye hastverk. Ikke å måtte stresse. Men sette seg ned i lyngen, nyte roen og stillheten. La praten gå, drodle om stort og smått. Spise niste, hente frem en sjokoladebit og være sammen med dem jeg er glad i. Det å ikke haste mot et mål hele tiden, kanskje det er der litt av hemmeligheten ligger? At det er i mellomrommet mellom ulike gjøremål noen av de gode stundene fins? At vi må gjøre plass for at de gode stundene kan komme til oss?

Jeg skal jakte på de gode stundene i sommer. Jeg skal invitere venner og familie på tur, og jeg skal følge med på værmeldingen og pakke sekken så snart solen smiler. Jeg trenger ikke dra langt. Det trenger ikke være dyrt. Bare en liten tur til Stølsheimen og prøve fiskelykken der? De beste stundene er gjerne helt gratis. I hytteveggen, rundt bålet, under et stort tre, ved en sildrende bekk, langs stien. Plutselig dukker den gode stunden opp, uten forvarsel, uten anrop. Den bare kommer og sier: «Her er jeg!»

Slik kan vi fylle sommeren med gode stunder.

Annonse