Jubileumsfeiring med smell i!

Ole Kristian Johannessen og Kari Kløve under saluttene.
Ole Kristian Johannessen og Kari Kløve under saluttene. Foto: André Marton Pedersen

Med fem salutter, Nystemten og tale på Ulriken feiret de fremmøtte Bergen og Hordaland Turlags 125 år som frivillig organisasjon.

Det var oppmøte på Montana klokken 17. Derfra gikk de fremmøtte, ca 30 i tallet, opp til Ulrikens topp. Der skulle det markeres at for nøyaktig 125 år siden ble Turistforeningen for Bergens By og Stift etablert, og all innsatsen som er gjort gjennom alle disse årene skulle hedres.

Se bildekavalkade fra Ulriken

Live på NRK

På toppen ventet NRK. De hadde laget reportasje om Turlaget og skulle i tillegg gå live fra toppen. Rett før klokken 19 ble styreleder Tore Johan Smidt intervjuet på direkten. Deretter ble fem salutter fyrt av, og de var det skikkelig trøkk i! Det var flere som skvatt til, for det gjallet godt mellom de syv fjell. De fem saluttene, som hver representerte 25 år med eksistens, fikk nok hele Bergen med seg. Så ble Nystemten behørig sunget og det ble ropt tre ganger hurra på styreleders initiativ.

Viktig folkehelseaktør

Daglig leder i Bergen og Hordaland Turlag, Helene Ødven, var selvsagt også på toppen for å delta på feiringen.

– Denne markeringen er virkelig på sin plass. Det er viktig for oss å hedre all den innsatsen som er gjort i de 125 årene, og selvsagt må vi feire oss selv. Vi er en vital og spenstig organisasjon som stadig vokser, og vi er i dag en viktig kulturbærer i det norske samfunnet. Vi har fremtiden foran oss, sier Ødven.

– Hvor er Turlaget om 25 år?

– Da har vi enda flere medlemmer og et enda bredere tilbud. Om 25 år er vi Norges viktigste folkehelseaktør! avslutter Helene Ødven. 

Annonse