På tur med "Til Topps Bergen"

Til Topps med Røde Kors og Turlaget
Til Topps med Røde Kors og Turlaget

Bergen og Hordaland Turlag & Røde Kors Bergen har inngått samarbeid om den internasjonale turgruppen "Til Topps". Turene har alltid oppmøtested ved Den Blå Steinen. Velkommen med på tur!

"Til Topps" er et nasjonalt integreringsprosjekt, hvor turgrupper med folk fra hele verden som bor i Norge møtes og går turer sammen mot et felles mål - og til slutt gå "til topps" på Galdhøpiggen!

Byfjellstrimmen og Røde Kors i samarbeid

Til Topps har i flere år arrangert egne turer hvor mange flerkulturelle har deltatt. "Byfjellstrimmen" arrangerer ca. 125 gratisturer hvert år. Mange av Turlagets utdannete turledere har engasjert seg i begge gruppene, og endelig har vi klart å opprette et samarbeid med ett klart mål; bedre inkludering. 

Man trenger ikke være medlem i Turlaget for å være med i "Til topps", og man trenger heller ikke å melde seg på i forkant av turene.

Alle er velkommen

Vi tror at både majoritet og minoritet har mye å lære av hverandre, og at mye ligger til rette for dette ute på tur sammen. Selv om friluftsliv kan være ukjent for blant annet en del flerkulturelle, tror vi at veldig mange kan få glede av denne aktiviteten dersom de introduseres for det i trygge rammer. Turene er inkluderende, sosiale og bra for fysisk og psykisk helse, i tillegg til å være en fin arena for å lære seg norsk. Alle, både flerkulturelle og etnisk norske, ønskes velkommen til turene.

Vi vil spesifisere at man ikke må være med til Galdhøpiggen for å delta på turene. Alle kan være med på de turene man selv ønsker. Vi håper selvsagt at mange vil være med oss på flere turer og ta del i et sosialt og kjekt turmiljø. Anne Charlotte Valaker Bruheim, frivillig aktivitetsleder i Til Topps

Informasjon om turene med Til Topps:

Turene har 3 nivåer: lette, middels og krevende. Hvilket nivå den enkelte tur har står i brosjyren.

I ukedagene har turene fast oppmøte ved Den Blå Steinen kl 17:30, uansett om det er de rolige onsdagsturene som Røde Kors er ansvarlige for, eller om turene går sammen med Byfjellstrimmen. Man trenger ikke å melde seg på i forkant av turene.

Ta gjerne kontakt med Sigrid eller Anne Charlotte dersom du har spørsmål.

Dersom du har Facebook anbefaler vi at du blir med i gruppen "Til Topps Bergen". Her vil turene med informasjon legges ut, og du har mulighet til å kommunisere med de andre som går turene. 

Brosjyren med høstens turer kan lastes ned her.

Kontaktinformasjon: 

Sigrid Kvåle Myksvoll

Prosjektleder i Bergen og Hordaland Turlag

Tlf. 553 35 815

E-post: sigrid.kvaale.myksvoll@dnt.no

Anne Charlotte Valaker Bruheim

Aktivitetsleder i Til Topps

Mob. 400 63 073

E-post: lottebruheim@gmail.com