Alt om Jubileumsfeiringen

Administrasjonen i Bergen og Hordaland Turlag feirer 125-års jubileum.
Administrasjonen i Bergen og Hordaland Turlag feirer 125-års jubileum. Foto: André Marton Pedersen

I hele tre dager markerte Bergen og Hordaland Turlag sitt 125-års jubileum.

Pangstart på helgen

Med salutt på Ulrikens topp fikk vi en pangstart på en flott jubileumshelg. Selve bursdagen, 17. april, ble faktisk markert med 5 salutter En salutt pr. 25 år. Musikk og taler fulgte på. Byfjellstrimmen organiserte fellestur fra Montana. NRK fikk det hele med seg i direkte sending på Vestlandsrevyen. Det var ikke til å unngå å legge merke til. Jubileumshelgen fikk en pangstart i strålende kveldssol med glade turfolk.

Tidligere på dagen var styreleder Tore Johan Smidt på NRK Radio Hordaland. Her ble han intervjuet om Turlagets historie og jubileumshelg.

Se Vestlandsrevyen sitt innslag her.

Hør intervju med styreleder Tore Johan Smidt på NRK Radio Hordaland.

Bilder fra markeringen på Ulriken.

Stand på Torgallmenningen

Lørdagen startet tidlig med stand på Torgallmenningen. Mange brukte anledningen til å slå av en prat med Turlaget og få med seg turprogrammet som ligger bakerst i Sti og Varde. Både daglig leder Helene Ødven og styreleder Tore Johan Smidt var med og gjorde en god innsats for å rekruttere nye medlemmer. Praten gikk løst, smilene var brede og vi fikk flere nye medlemmer.

Bilder fra Torgallmenningen

Turbo i Nordnesparken

I Nordnesparken holdt Barnas Turlag Bergen bursdagsfeiring med Turbo. 700-800 små og store var med på leken. Det var kald vind fra nord, men det stoppet ikke de små og store fra å delta på alle de morsomme aktivitetene. Ansiktsmaling, spill, leker, turposter, quiz, gaver, boller, saft, grilling og ballonger. Turbo takker Barnas Turlag for en kjempegøy bursdagsfeiring!

Bilder fra Turbos bursdagsfest

Fest med pomp og prakt

Jubileumsfesten i Håkonshallen ble flott og høytidelig. Jo Gjerstad loset selskapet gjennom lørdagskvelden med historier, humor og skrøner, og sørget for smertefri logistikk av raus servering og et innholdsrikt program. Gyldne øyeblikk ble skapt av Sigrid Moldestad, Ole Hamre, Gabriel Fliflet og koret Roots med fylkesordfører Tom-Christer Nilsen som en av to solister.

En knappenåls fall kunne høres da hovedtalen ble holdt av æresmedlem Jørgen Faye. Forsamlingen tok til seg den viktige formidlingen av lagets fortid, hendelser og verdier som har skapt dagens Turlag. Faye tegnet opp fremtidens Hundremeterskogen som et viktig førstemøte med naturen, for barn og nye innbyggere.

Hilsener kom på rekke og rad. Fra styreleder BHT Tore Johan Smidt, styreleder DNT Berit Kjøll, fylkesordfører Tom-Christer Nilsen, lokallagene i BHT ved Sigrunn Haarklau og Fredrik Mortensen. Daglig leder Helene Ødven tok de frivilliges skål. Våre gode naboer Haugesund Turistforening og Sogn og Fjordane Turlag gratulerte også jubilanten.

Som et nytt høydepunkt på kvelden ble fem av våre fremste frivillige gjennom 30 år ble hedret med æresmedlemskap. Flotte representanter for den fantasiske frivilligheten Turlaget består av. De nye æresmedlemmene Kåre Eik, Lasse Skeie, Per Ekeland, Steinar Johan Olsen og Thorbjørn Kaland.

Etter bordsetet var det jubileumskake og mingling i katekombene. Festen var over da styreleder stengte døren i Håkonshallen noen timer over midtnatt.

Over Vidden dagen derpå

Byfjellstrimmen inviterte til jubileumstur over Vidden på søndag. Det strålende jubileumsværet vedvarte, og et godt følge på ca. 75 turfolk startet på Fløyen. Deilig var det å gå lettkledd og nyte solen, og deilig var det å være på tur dagen derpå. Snøen møtte turfølget ved Borgarskaret, men den var mer til glede enn besvær.

Ved Turnerhytten kunne følget slappe av i hytteveggen eller på bergknausene omkring. Byfjellstrimmens dyktige turledere fasiliterte gruppen på en utmerket måte, informasjon, tilpasset tempo for alle, pauser, rutevalg, fotografering, solkrem og mer til ble ordnet. En flott turopplevelse, som rundet jubileumshelgen av på godt turlagsvis.

Tusen takk til alle frivillige og administrasjon som laget en god feiring denne helgen.

Men husk: Feiringen er ikke over. Jubileumsturene fortsetter i hele 2015!

Annonse