Byfjellstrimmen arrangerer 150 turer

På tur over Vidden.
På tur over Vidden. Foto: Helge Sunde

I anledning DNT´s 150-årsjubileum neste år har turgruppen Byfjellstrimmen valgt å markere dette ved å sette opp hele 150 turer i 2018.

150 år - 150 turer

Leder for Byfjellstrimmen i Bergen, Rita Mathisen, er ikke en dame som lar seg be to ganger. Da hun i høst fikk utfordringen fra informasjonsleder i Turlaget Andrè Marton Pedersen om å sette opp 150 turer i jubileumsåret 2018 var hun ikke i tvil. Dette ønsket hun å få til.

Byfjellstrimmen

Byfjellstrimmen er en turgruppe som arrangerer turer i nærområdene rundt Bergen for folk i alle aldre. Turene er gratis, og det kreves ingen påmelding. Tirsdagsturene går i middels/raskt tempo, onsdagsturene går i rolig tempo. I tillegg arrangeres det fredags- og søndagsturer på ulike nivåer. Nytt av 2018 blir at det også settes opp mandagsturer på dagtid. Byfjellstrimmen er en flott mulighet til å komme seg ut, få seg nye turvenner og flotte naturopplevelser i nærmiljøet. 

10 års jubileum

Det er ikke bare DNT som skal feires neste år, også Byfjellstrimmen har sitt eget jubileum. I 2018 feirer nemlig Byfjellstrimmen 10 år. Det var Rita Mathisen som tok initiativ til å starte opp gruppen tilbake i februar 2008.  

Jeg var på tur hver dag, og var lommekjent i Byfjellene. Bergen og Hordaland Turlag hadde på den tiden veldig få turer i nærmiljøet. Dette ønsket jeg å gjøre noe med og kontaktet så Turlaget. Etter fullført kurs innen turledelse og førstehjelp startet jeg opp Byfjellstrimmen skuddårsdagen 29.februar 2008. Rita Mathisen
Rita Mathisen.
Rita Mathisen. Foto: Øivind Solheim

Suksesshistorie

Byfjellstrimmen vokste og ble raskt et populært nærturtilbud for mange i Bergen. I 2010 ble Rita Mathisen hedret for sin flotte innsats med Solrenningsprisen, Turlagets frivillighetspris. Ønsket fra Mathisen var videre at Byfjellstrimmen skulle stå uavhengig av henne som leder, og behovet for å få inn flere personer til organisering av turene ble etterhvert stort. I 2014 ble det styreoppnevnt et eget nærturlederutvalg ledet av Mathisen. Utvalget har lagt ned en stor og viktig jobb for Byfjellstrimmen siden den gang. Fokuset har hele tiden vært å tilby mange og varierte nærturer, få flere folk med på tur, være inkluderende og utdanne flere turledere gjennom grunnleggende turlederkurs. 

Byfjellstrimmen betyr veldig mye for meg. Det er et privilegium å få vise folk hvor fint vi har det her i Bergen, og viktig å ha Bergen og Hordaland Turlag som en stor organisasjon i ryggen. Jeg tror at folk som blir med setter pris på tilhørigheten, at de møter likesinnede, at turene er gratis og helsegevinsten det gir. Rita Mathisen

I dag har Byfjellstrimmen nærmere 200 aktive turledere og 150 turer på 2018-programmet.

Annonse

Skrevet av Einar Sleire 11. desember 2017