Arkivert artikkel!

Artikkelen er ikke lenger aktiv og innholdet kan derfor være utdatert.

Nå må du søke sommerturlederkurs 2019

Du får fordype deg i orientering med kart og kompass
Du får fordype deg i orientering med kart og kompass Foto: Heidi Reisegg Endal

Får du energi og glede av å være i fjellet med andre? Har du kontroll på orientering med kart og kompass? Har du erfaring med fotturer fra hytte til hytte i høyfjellet? Vil du lede andre trygt frem i vår flotte natur? Da kan dette kurset være noe for deg.

DNTs turlederutdanning er for alle som er interessert i å vise vei i fjellet og formidle turglede for andre. Målet med kurset er å gjøre deltakerne i stand til å lede turer for Bergen og Hordaland Turlag, samt andre medlemsforeninger, i sommerfjellet.

Kurset består viktig teori og svært lærerik praktisk erfaring. Her får du fordype deg i orientering med kart og kompass og øve deg på å finne frem i mørket og utenfor merkede stier. Du må gjennomføre en overnatting ute og lage mat utendørs, du får en innføring i hvordan DNT-sine selvbetjente hytter fungerer, du får god øvelse i å pakke sekken din og hvilket sikkerhetutstyr du må ha med på tur med ansvar for andre. Du får øve på førstehjelp utenfor allfarvei. Du får øve på turlederrollen og blir godt kjent med andre friluftsinteresserte turledere. 

Er dette noe for deg? Husk at søknadsfristen er 1. juni og at det er begrenset med plasser. Vi har også et eget sommerturlederkurs for ungdom mellom 16—26 år. 

Les mer om opptakskrav, tid og sted, og hvordan du søker her.

Skrevet av Birgithe Roald 16. mai 2019