Bruk nærmiljøet - TiTur20 er i gang!

Vinner av fotokonkurransen Titur19
Vinner av fotokonkurransen Titur19 Foto: Eli Haukås

Bli med på TiTur20 og besøk ti flotte, utvalgte turmål i Bergen. Tar du utfordringen? 

TiTur20

Hvert år har arrangerer vi TiTur som er ti turposter rundt omkring i Bergen. Dette er en super måte å bli kjent med nye turområder, og en fin aktivitet som passer tiden vi er inni. Å komme seg ut, få frisk luft og mosjon gjør godt for kropp og sjel. Turene er lette til middels krevende og passer for de aller fleste.

Alle som går de ti turene får sin egen TiTur-brettekopp i premie som kan hentes i Tursenteret vårt når det åpner igjen. Det er ingen krav om å være medlem i Turlaget for å delta på TiTur, ei heller for å være med i trekningen av premiene. TiTur20 varer frem til 31. oktober 2020. Blir du med?

Gjennomføringen at TiTur kan gjøres på to måter: 

  • Last ned turkortet HER, besøk turmålene og svar på kontrollspørsmålene.
  • Last ned appen "DNT SjekkUT". Søk på listen TiTur20 og du vil få opp årets 10 turer. Sjekk inn når du når punktene.

Finn detaljerte beskrivelser og info om turmålene på ut.no ved å søke på Titur20. 

Vi gjør oppmerksom på at Tursenteret vårt holder stengt av smittevernhensyn i forbindelse med koronaviruset, derfor har vi ingen utskrevne eksemplarer slik vi pleier. Friske personer blir anbefalt daglige doser fysisk aktivitet og dagslys. Fysisk aktivitet, turer i naturen og dagslys virker positivt inn på psyken og på søvn. Vi oppfordrer alle som deltar i årets utgave av TiTur om til enhver tid å følge helsemyndighetenes råd og anbefalinger. 

Premiering

Alle som går de ti turene får sin egen TiTur-brettekopp i premie som kan hentes i Tursenteret vårt når det åpner igjen.

Kom innom Tursenteret og vis med turkortet/appen at du har fullført alle turene innen 1. november og du er med i trekningen av flotte premier! De som er under 12 år er med i trekningen av premier dersom de har gått alle de 10 turmålene som andre, eller har gått 20 turer totalt - noe som muliggjør barnefamilier å prioritere å gå flere ganger til turmålet i sitt nærmiljø.

Det er også ekstra premiering til den som har sjekket flest ganger inn i en eller flere turer i DNT SjekkUT. I fjor sjekket vinneren inn i appen hele 126 ganger! Turlaget kunngjør og kontakter vinnerne etter trekning i uke 45. 

En stor takk til de frivillige i Turlaget sitt eget TiTur-utvalg som har valgt ut og laget årets turmål: Lars Pesch, Jonny Lie, Turi Gjengedal, Barbro Sundal og Rita Mathisen. Takk også til Bergen kommune for støtte til å kunne gjennomføre TiTur20.

Spørsmål? Kontakt prosjektleder i aktivitetsavdelingen: Sigrid, tlf. 55 33 58 15, sigrid.kvaale.myksvoll(a)dnt.no.