Solrenningsprisen til Børge Brundtland

Børge Brunsdtland på Liafjellet under fellesmøtet på Os sist november.
Børge Brunsdtland på Liafjellet under fellesmøtet på Os sist november. Foto: André Marton Pedersen

Årets Solrenningspris går til Børge Brundtland for hans innsats som nestleder i DNT.

Det var under årsmøtet til Bergen og Hordaland Turlag Børge Brundtland ble kalt opp for å motta Solrenningsprisen. Solrenningsprisen går til en person som har utvist en særlig stor innsats for Turlaget det siste året. Styreleder Tore Johan Smidt overrakte Solrenningsprisen til Brundtland som ble veldig glad for prisen.

– Dette er gledelig og overraskende. Tusen takk! Det er en stor glede å være frivillig, sa Brundtland under utdelingen. – Jeg har vært kontinuerlig styret i 15 år, både her i Turlaget og i landsstyret, og nå vil jeg ut i feltet og gjøre enda mer for Turlaget.

Begrunnelsen for Solrenningsprisen er hovedsaklig innsatsen hans som nestleder i DNT sitt landsstyre. I begrunnelsen står det: 

«Børge har det siste året vært nestleder i DNT.  Han sitter i valgkomiteen i BHT, i turprogram-komiteen i Nordhordland Turlag, og jobber med DNT Ung i samarbeid med Sogn og Fjordane.  Han har også jobbet i arbeidsutvalget for hyttebooking.  Børge jobber på ulike nivå, både i felt og i beslutningsorgan.  Børge er nyskapende og setter foreningen foran seg selv.  Han er flink til å gjøre andre gode.» 

Allsidig frivillig 

Børge Brundland har vært en aktiv fjellmann og fjellsporter hele livet. Han har tidligere vært både aktiv turleder i Nordhordland Turlag og styreleder i Bergen og Hordaland Turlag, og satt spor etter seg gjennom sitt arbeid både med turer, organisasjon, naturvern, ruter og hytter. Tross en hektisk jobb, familie og mange verv, får han fortsatt tid til å gå på tur i fjellet, sommer som vinter. Familien har hytte i Ytre Sogn, og fra det området har Børge Brundland på ut.no publisert mange forslag til gode turer i kajakken. Så det er helstøpt friluftsmann som har vært nestleder i DNT siste året og som nå får Solrenningsprisen.

Børge Brundtland får Solrenningsprisen.
Børge Brundtland får Solrenningsprisen. Foto: André Marton Pedersen
Solrenningsprisen er en årlig utmerkelse til en frivillig som har gjort en betydelig innsats for Turlaget det siste året.

Solrenningsprisen er tildelt: 

2017: Nina Sommerfelt-Pettersen (DNT ung Bergen)

2016: Jørgen Varden (Osterøy Turlag)

2015: Arild Halvorsen      (Fjell Turlag)

2014: Else-Karin Leikvoll Gundersen (Seniorgruppen i Bergen)

2013: Thomas Hisdal       (DNT ung Bergen)

2012: Helge Tellevik         (Hyttet og ruter)

2011: Sigrun Haarklau     (Askøy Turlag)

2010: Rita Mathisen         (Byfjellstrimmen)

Annonse