Støtt DNT-hyttene: Gå og vinn!

Byfjellstrimmen på Skåldalsfjellet i Arna i Bergen.
Byfjellstrimmen på Skåldalsfjellet i Arna i Bergen. Foto: Margaret Are

26. april går startskuddet for en seks ukers virtuell tur til Finsehytta. Blir du med på aktivitetskampanjen Dytt.no får du trent opp sommerens turkondis, samtidig som du støtter DNTs arbeid med å sikre hyttene for framtiden.

De som deltar på kampanjen, blir utstyrt med skritteller (manuell, smartklokke eller på mobilen) og kan følge med på en spennende, virtuell rute med turtips og historiske anekdoter. De som klarer å holde et aktivitetsnivå tilsvarende 10.000 skritt kan vinne flotte premier hver uke, blant annet DNTs jubileumsgenserjubileumsfjellsko og gavekort på hytteovernattinger.

Sikrer kulturarv og turglede for fremtiden

Turen ender opp på Finsehytta, som er en av hyttene DNT ønsker å sikre for fremtidig bruk for de neste 150 årene. Ved å delta, bidrar du nemlig ikke bare til å holde deg selv i bevegelse, men også til at DNTs hytteanlegg består. Halvparten av deltakeravgiften går til DNTs hyttefond, som skal bidra til at vi kan gjennomføre oppgraderingsarbeid som ikke kan gjøres på dugnad. 

All aktivitet teller

De som melder seg på, danner lag som sammen skal holde et snitt på 10.000 skritt om dagen, gjennom vanlig hverdagsaktivitet. Under kampanjen kan du følge med på andre lag og deltakere i Dytt-appen. Skrittene registreres enten automatisk via appen, eller manuelt gjennom en skritteller eller din egen aktivitetsklokke. 

Alle aktiviteter teller! Vil du danse, sykle eller gå; all bevegelse kan registreres, som deretter blir omgjort til skritt. 

Underveis får du gode råd om turvett og tips til hva som er viktig før, under og etter turen. Og du: dette er en perfekt mulighet til å varme opp hvis du har tenkt å følge Monsen minutt for minutt i sommer. I fire uker skal Lars Monsen følges av NRKs tv-team i fire ulike fjellområder. DNT skal bidra som turledere og aktivitetsskapere underveis for de som vil følge i NRK og Monsen sine fotspor. 

Les mer om kampanjen

Meld deg på her

Les mer om DNTs hyttefond 

Annonse

Skrevet av Margrethe Assev 12. april 2018