Kom i form til 7-fjellsturen

7-fjellstrimmen på tur.
7-fjellstrimmen på tur. Foto: Nils Steinar Berg-Olsen

Lyst å prøve deg på 7-fjellsturen søndag 27. mai? Bli med på 7-fjellstrimmen og Byfjellstrimmen, og kom i form til årets styrkeprøve.

Populært tilbud

7-fjellsturen er krevende, og om du ikke har gått turen tidligere, kan det være lurt å delta på 7-fjellstrimmen for å bli kjent med traseen. Det viktigste er uansett å gå en del i fjellet, og da kan det å delta på Byfjellstrimmen også være et alternativ. Rita Mathisen er leder for Byfjellstrimmen og 4- og 7-fjellstrimmen. Hun har mange gode tips i forkant av den lange turen.

– Man bør gå en fjelltur minst én gang i uken i et par måneder før 7-fjellstrimmen og ellers være i generelt god form. Her i Bergen er det mulig å gå i fjellet hele året og på den måten forberede seg. Videre er det viktig å trene opp muskulaturen rundt knærne, ettersom dette er noe mange får problemer med på slutten av turen, forteller Rita.

7-fjellstrimmen har vært arrangert siden 2008 og er en del av Byfjellstrimmen, som har turer hver tirsdag og onsdag hele året, samt noen fredags- og søndagsturer. 

– 7-fjellstrimmen er et populært tilbud som mange deltar på. En veldig fin arena for å treffe andre som skal gå 7-fjellsturen. Noen av dem som er med, gjør også avtaler om å gå sammen på 7-fjellsturen, sier Rita.

Det er mange turledere med på 7-fjellstrimmen, og gruppen blir gjerne delt i to - én med raskt tempo og én med middels tempo. Turlederne kommer gjerne med tips og råd om selve 7-fjellsturen.

Gode råd
Rita har også noen gode råd til dem som vil delta på vårens største eventyr i Bergen.

– Meld deg på i god tid. På selve turen er det viktig å ta med seg drikke, rikelig med mat og energi (nøtter, sjokolade), samt å få i seg noe salt - man svetter ganske mye på en slik tur. Så er det lurt å legge inn en liten spisepause på hver topp. Skoene bør ellers være inngått, slik at man unngår gnagsår, men ta med gnagsårplaster og litt førstehjelpsutstyr. Husk å klippe tånegler i forkant, sjekk værmeldigen og kle deg etter været, smiler Rita, og ønsker alle turglade velkommen til å bli med på Byfjellstrimmen og 7-fjellstrimmen.

Internasjonal turgruppe
Den internasjonale turgruppen Til Topps bruker også 7-fjellstrimmen til å lade opp til selve 7-fjellsturen.

- Turene er en fin måte å forberede seg til 7-fjellsturen på, og det å være med i turgruppen, gir folk med flerkulturell bakgrunn en flott mulighet til å oppleve den vakre norske naturen. Jeg håper enda flere blir med i år, sier Adam Pitula.


TIDER FOR 7-FJELLSTRIMMEN:
15. mai: Ulriken
22. mai: Fløyen – Rundemanen – Sandviksfjellet

Les mer om turene her.

Rita Mathisen, leder for Byfjellstrimmen.
Rita Mathisen, leder for Byfjellstrimmen. Foto: Øivind Solheim

Annonse