20 år på Modalens tak

God stemning og godt fremmøte da Nordhordland Turlag feiret 20 år med Skavlabu.
God stemning og godt fremmøte da Nordhordland Turlag feiret 20 år med Skavlabu. Foto: Torill Refsdal Aase

Skavlabu turisthytte ble for 20 år siden reist i et av de mest øde områdene i Modalsfjellene. Siden den gang har mange stier ført hit; hytten er blitt svært populær for fjellfolk i alle aldre. Søndag 12. august møtte rundt 100 turgåere fram i 10-12 graders fjellvær for å delta i markeringen. 

Ingrid Seilen fra Osterøy spilte torader.
Ingrid Seilen fra Osterøy spilte torader. Foto: Torill Refsdal Aase

Et par korte taler, trekkspillmusikk, sang og god mat sto på programmet. Toastmaster Jørgen Mowinkel ønsket velkommen og presenterte hytten og historien bak den. Ingvild Seilen fra Osterøy kom med toraderen og spilte opp til allsang. Så kom dugnadgjengen med spekemat, flatbrød, rømme og melon som smakte fortreffelig så høyt til fjells. 

Over 30 personer hadde overnattet på Skavlabu natt fra lørdag til søndag, herav mange barn fra Barnas Turlag. Ungene lekte og koste seg i terrenget omkring hytten. Men da hjemmebakt kake og kringle kom på bordet, var de klar med godt innøvd bursdagssang. Ikke hver dag den synges så åpent landskap! Saft og kaffe og kaker på alle gjestene.  

Skavlabus historie i kortversjon: Turlagets første hytte i Stølsheimen, Skjerjevass, måtte i sin tid flyttes pga. kraftutbygging. Da utbyggingen skulle utvides, ble hytten revet og Vardadalsbu ble bygget som erstatning lenger inne i fjellet. Det ble da langt å gå fra Vardadalsbu til Dyrkolbotn, som var den vanlige ruten i området, og Skavlabu ble reist for å korte ned strekket. Den har oppfylt hensikten, og vel så det. Den er også lett tilgjengelig fra anleggsvei, og på fin tur fra Mo i Modalen.

Etter et par timer var folk bespist og kalde på fingrene, og begynte å takke for seg. Det ble en fin søndagstur for samtlige. Sprekeste på tur  var Sara Risnes i fjellstol, hennes søsken og foreldre, et besøk som ble satt stor pris på av Nordhordland Turlag.  Kjekt med så mange turfolk samlet på Skavlabu!

Og selvsagt ble det rettet en stor takk til dugnadsgjengen som fikk til dette arrangementet!

God servering høyt til fjells.
God servering høyt til fjells. Foto: Torill Refsdal Aase
Barnas Turlag var godt representert på fjellfesten.
Barnas Turlag var godt representert på fjellfesten. Foto: Torill Refsdal Aase

Annonse