De gode historiene fra 4/7-fjellsturen

Tre glade karer etter å ha fullført 7-fjellsturen.
Tre glade karer etter å ha fullført 7-fjellsturen. Foto: André Marton Pedersen

Det blir noen gode historier når 7972 personer skal gå 4/7-fjellsturen. Her er noen av dem.

80-åring

For Halldis på 79 år startet 7-fjellseventyret kl 02 på natten. Da stod hun opp i sitt hjem. Avreise fra Masfjorden var kl 03. Hun startet å gå 7-fjellsturen fra Gravdal kl 05:15 og endte opp ved målet i Marken kl 22 på kvelden. Fantastisk innsats, eller hva?

Halldis (79) tar seg en pause under 7-fjellsturen.
Halldis (79) tar seg en pause under 7-fjellsturen.

Sykt folkeferd

Men mange hadde reist lengre enn Halldis for å bli med på 7-fjellsturen. Folk fra Italia, Romania, Tyskland, Nederland, Danmark og Sverige deltok. Ja, til og med østlendinger hadde funnet veien til byen mellom de syv fjell.

Det har IKKE vært en fin tur. Dere bergensere er et sykt, sykt folkeferd. Østlending etter å ha gått 7-fjellsturen.

7-fjellsgeneral AK Glück-Teigland er ansvarlig for hele arrangementet. Han vil oppsummere årets 7-fjellstur slik:

– Sleipt og deileg! Trass krevjande forhold er det svært hyggeleg med alle dei gode tilbakemeldingane frå deltakarar og mannskapet i felt. Det var svært mange born som gjekk i år. Det er gledeleg å sjå.

3,5 år over 4 fjell

Mange har fått med seg tøffingen Vegard (3,5) som gikk 4-fjellsturen for egen maskin. Da bilde skulle tas var han mest opptatt med å spise snop og klatre. Vi er imponerte over innsatsen hans.

Vegard gikk 4-fjellsturen.
Vegard gikk 4-fjellsturen. Foto: AK Gluck-Teigland

Start kl 06

Allerede klokken 06 var det nærmere 150 deltagere på Lyderhorn, kunne klippevakt Ole Kristian Johannessen fortelle. Han måtte bare hive av seg ryggsekken og sette i gang med å klippe startkort, før de ivrigste hastet videre til Damsgårdsfjellet. Kl 0630 ankom de første turgåerne Årstad. Da hadde frivillig Silje Hansen såvidt ankommet. Også hun måtte skynde seg, slik at de fremmøtte kunne få YT energibar og drikkeyoghurt før Ulriken stod for tur.

I mål 0330

Siste person i mål, som vi her i Turlaget vet om, gikk over målstreken 0330 natt til mandag. Hun kom inn neste dag i Turbutikken for å hente sin velfortjente diplom og t-skjorte. Hun hadde ved en feiltagelse kommet bak baktroppen underveis og dermed ikke fått beskjed om å måtte avbryte, slik noen personer ble bedt om underveis hvis de lå for langt etter.

Ingen store skader

Store deler av traseen var gjørmete og sleip.  Allerede i starten opp mot Lyderhorn var det gjørmete, og verre skulle det bli. Ned Lyderhorn gikk det seint, og med god grunn, for stedvis var det såpeglatt, men Røde Kors har ikke rapportert om annet enn småskader. 7-fjellsgeneralen AK Glück-Teigland er fornøyd med at det hverken ble beinbrudd eller andre uhell under årets arrangement.

- Der ser ut som deltakarane har fylgt råda frå arrangør om solide klede og at dei har teke det med tål, sier Glück-Teigland.

Ikke alle steder var det lett å finne fotfeste.
Ikke alle steder var det lett å finne fotfeste. Foto: André Marton Pedersen
Nedover sitter jeg bare på rumpen og aker. Turgåer på vei ned fra Lyderhorn.

Matoma-remix

Ikke alle går i fjellet for å nyte naturens fred og ro. Jostein hadde fulladete batterier på Iphonen og hørte på Kygos Firestone og Matoma-remixen This is mye year. 

Matoma-remix av This is my year gjør turen litt lettere for Jostein.
Matoma-remix av This is my year gjør turen litt lettere for Jostein. Foto: André Marton Pedersen
Jeg får litt sydenfølelse. Bergenser idet solen tittet såvidt frem gjennom det grå skylaget.

Gråt og glede

Ved målområdet i Marken var det super stemning fra første person gikk over målstreken. Men også gråt, for noen hadde ytt over evne. Margaret, butikkmedarbeider i Turbutikken, såg en jente på rundt 11 år sitte og gråte kl 22 etter å ha forsert de syv fjell. Hun var sliten i beina, men på spørsmål om hun noen gang ville prøve seg igjen var svaret et rungende – Ja!

Ikke alle var like god i formen etter 7-fjellsturen. Forståelig nok.
Ikke alle var like god i formen etter 7-fjellsturen. Forståelig nok. Foto: André Marton Pedersen
Jeg hater å se folk lenger oppe i bakken. Da ser jeg hvor langt det er igjen. Turgåer på vei opp Damsgårdsfjellet.

125 frivillige

I år feirer Turlaget 125 år og det var 125 frivillige med under årets 4/7-fjellsarrangement. Et imponerende antall som alle gjorde en fantastisk innsats! Uten de frivillige hadde det ikke blitt noe tur i det hele tatt. Tusen takk!

Frivillige på Lyderhorn.
Frivillige på Lyderhorn. Foto: André Marton Pedersen
Et stykk velfortjent t-skjorte.
Et stykk velfortjent t-skjorte. Foto: André Marton Pedersen

Annonse