God start på kampanjen "Ja til bevaring av kyst og fjell"

Dag Arvid Enensen kom innom Tursenteret ens ærend for å signere kampanjen "Ja til bevaring av kyst og fjell". Han ble nr 789 som signerte.
Dag Arvid Enensen kom innom Tursenteret ens ærend for å signere kampanjen "Ja til bevaring av kyst og fjell". Han ble nr 789 som signerte. Foto: André Marton Pedersen

Mange vil støtte DNT i kampen mot vindkraftanlegg i verdifulle natur- og friluftslivsområder. Over 800 signeringer hittil.

Fredag 7. oktober lanserte Bergen og Hordaland Turlag kampanjen "Ja til bevaring av kyst og fjell". På bare få dager har kampanjen over 800 underskrifter.

Bakgrunnen for kampanjen er at energimyndighetene nå tegner et kart for fremtidig vindkraftutbygging på land. NVE har hittil pekt på hele 43 større områder som de skal arbeide videre med. Flere av disse områdene kan åpnes for vindkraftutbygging. Mange av områdene ligger i verdifulle natur- og friluftslivsområder. 

Helene Ødven, daglig leder i Bergen og Hordaland Turlag, syns det er bra at folk engasjerer seg, signerer oppropet og deler det videre.

– Det er overveldende at så mange har signert oppropet hittil. Dette viser at folk er utrolig glad i naturen. Det er kanskje en sterk del av vår identitet å verne om naturen på denne måten? Det er jo veldig mange som driver med friluftsliv og jeg tror folk syns det er nok nå. Samlet belastning av vannkraftutbygginger, monstermaster og vindkraft får folk til å steile, sier Ødven.

– Hva er viktig nå?

– Nå må vi holde presset oppe mot sentrale myndigheter og sørge for at OED med olje- og energiminster Kjell-Børge Freiberg i spissen får NVE til å ta i bruk metode for å prissette urørt natur. Da vil vi skjønne hvor verdifull restene av vår urørte natur er.

Signér og del videre

– Hva kan folk gjøre for å spre kampanjen videre?

– Del oppropet på sosiale medier. Snakk med venner, kontakt lokale politikere. Det er folket som må få bestemme hvordan vi skal forsikre en fornybar fremtid - på lag med naturen, avslutter Ødven.

Samlet belastning av vannkraftutbygginger, monstermaster og vindkraft får folk til å steile. Helene Ødven, daglig leder i Bergen og Hordaland Turlag
Er det i et slikt område du gjerne vil gå tur? Bilde fra Midtfjellet vindkraftanlegg.
Er det i et slikt område du gjerne vil gå tur? Bilde fra Midtfjellet vindkraftanlegg. Foto: Nicolas Rodriguez, Bergen og Hordaland Turlag

Annonse