Bynært Friluftsliv for alle

Bergen og Hordaland Turlag har et rikt tilbud av turer og aktiviteter for ALLE. Omkranset av de 7 fjell ligger Bergen midt i smørøyet med kort avstand til flotte naturopplevelser. Finn ditt nærmiljøtilbud!

Barnas Turlag for barn mellom 0 og 12 år med familie

Blir dere med oss ut og leker? Vi har ukentlige trilleturer og bæreturer for nybakte foreldre med de minste barna, enten i vogn eller i meis. Turboklubbene finnes det flere av i hele Bergen og omegn. Dette er et fast fritidstilbud i ditt nærmlijø med regelmessige turer for barn med familie. I vinterhalvåret er nesten hver Turboklubb-tur også en båltur der vi griller kveldsmaten mens vi er på tur. I høst- og sommerferien tilbyr vi friluftsskole der barn deltar på dagstid og lærer mye om friluftsliv, samt at det er mye gøy og aktivitet i en hel uke. Og vi har selvfølgelig også dagsturer og overnattingsturer med Barnas Turlag. Se hele programmet av Barnas Turlag Bergen her.

DNT ung

Turene er delt inn i forskjellige aldersgrupper, og vi har turer og kurs for deg fra 13 til 30 år! Vi har en DNT ung gruppe som møtes annenhver uke for turer eller aktiviteter. DNT ung drar også på toppturer, dagsturer og helgeturer, og har en bynær båltur i måneden. Her er det foreldrefri sone ;-) Vi har mange spennende aktiviteter og turer for ungdom. Se hele turprogrammet til DNT ung her.

Padlekurs, klatrekurs og mer

Ble du også inspirert av mange flotte kajakkbilder i år, og har nå lyst til å komme deg ut på kajakktur selv? Våre padlekurs gir deg våtkortet som bevis at du har god kunnskap og ferdighet til å låne kajakk for å komme deg ut. Eller frister det mer med klatreturer, men du mangler kompetanse? Vi har mange forskjellige kurs du kan velge ifra: klatrekurs, kajakkkurs, kurs i kart og kompass, skred, og selvfølgelig turlederkurs. Følg med i turkalenderen når nye kurs legges ut! Se hele kurstilbudet her. Vi har også digitale friluftskurs som du kan ta hjemmeifra. Der lærer du bl. a. om allemannsretten, hvilken bekledning og hvilket utstyr du trenger på tur, hva du kan spise ute og mye mer.

Byfjellstrimmen

Flere ganger i uken tar Byfjellstrimmen alle som ønsker med på en tur i byfjellene. Det er turer i rolig eller modereat tempo, og turer for alle som ønsker å gå raskt. Turene er sosiale og uforpliktende, og en god mulighet for å få trim i hverdagen. Her blir du kjent med nye turområder, møter turglade mennesker og får inspirasjon til nye flotte turer. Husk hodelykt! Her finner du Byfjellstrimmens neste turer.

Seniorturer, Aktiv til 100 eller Friluftstrimmen 60+? Her er vårt omfattende tilbud for eldre i Bergen og Hordaland Turlag

Seniorturene blir du kjent med andre eldre, opplever hyggelig selskap og flotte turområder i og rundt Bergen. Mandagsturene er for de sprekeste, og onsdagsturene er delt i lett/middels og middels/tung. Se hele turprogrammet for seniorer her. Vi legger stor vekt på sosialt samvær og at du skal føle deg trygg.

Aktiv til 100 er et turtilbud som består av ekstra lette turer på dagtid med fast oppmøtetid og sted. Det legges stor vekt på et sosialt og inkluderende fellesskap. Gjennom Aktiv til 100 ønsker vi å bidra til at enda flere får muligheten til å komme seg i fysisk aktivitet og få gode naturopplevelser. Sjekk ut Aktiv til 100 sitt turprogram her.

Friluftstrimmen 60+ er vår nyeste gruppe for seniorer med ukentlig trening på Fana stadion eller i Nyårdsparken. Her kan nybegynnere og sprekinger trene sammen fordi øvelsene tilpasses ulike nivå. Utendørs trening sammen med andre - er det noe for deg? Her finner du mer info om Friluftstrimmen 60+.

Hverdagsturer og klatring med DNT fjellsport

DNT fjellsport Bergen har flere faste nærmiljøtilbud for alle fjellsportinteresserte. Hele året arrangeres det ulike hverdagsturer, som joggeturer til fjelltopper rundt Bergen. Fra mai til oktober er det ukentlig klatring på onsdager ute på et av Bergens mange klatrefelt. I vinterhalvåret arrangeres det månedlige fjellsportmøter. Her finner du hele programmet til DNT fjellsport Bergen.

Friluftsliv for alle - turer med DNT tilrettelagt

DNT tilrettelagt jobber for å gjøre friluftslivet mer tilgjengelig for personer med fysiske eller psykiske funksjonsnedsettelser. Vi arrangerer turer og aktiviteter som er særlig tilrettelagt basert på ulike behov. Vi informerer om andre tilgjengelige turer og aktiviteter vi arrangerer eller som man kan gjennomføre på egenhånd. FTU har månedlige friluftskvelder for deg med en utviklingshemming, og med Klart det går gjennomfører tilrettelagte aktiviteter for personer med fysisk funksjonsnedsettelse. Her finner du oversikten over alle DNT tilrettelagt aktiviteter.

Til Topps: Turer med språktrening

Til Topps er en turgruppe hvor folk fra hele verden som bor i Norge møtes og går turer sammen. Det blir turer i byfjellene der du møter hyggelig mennesker og får god trening i å snakke norsk. Turprogrammet for Til Topps finner du på Facebook.

Vil du helst gå på tur på egen hånd? Sjekk TiTur20 med 10 turtips i Bergen og omegn

Besøk ti flotte, utvalgte turmål i Bergen og bli kjent med nye turområder! Turene er lette til middels krevende og passer for de aller fleste. TiTur20 varer frem til 31. oktober 2020. Blir du med? Les mer om TiTur20 her.

Se tilbudet til Osterøy Turlag her

Osterøy Turlag har en aktiv Seniorgruppe som har regelmessige turer. I tillegg har vi Barnas Turlag, DNT Ung, Padlegruppe og dugnadsgruppe. Ønsker du å starte en ny gruppe eller bli aktiv som frivillig i en av de andre gruppene? Ta kontakt med styreleder Trond Lillejord, tr-lille@outlook.com 

Annonse

Skrevet av Einar Sleire 2. oktober 2020