Sjekk ut vårt nærmiljøtilbud i Bergen

En velfortjent pause på Lyderhorns topp .
En velfortjent pause på Lyderhorns topp . Foto: Einar Sleire

Bergen og Hordaland Turlag har et rikt tilbud av turer og aktiviteter for folk i alle aldre. Omkranset av de 7 fjell ligger Bergen midt i smørøyet med kort avstand til flotte naturopplevelser. Finn ditt nærmiljøtilbud!

DNT FJELLSPORT BERGEN

DNT fjellsport Bergen har flere faste nærmiljøtilbud for alle fjellsportinteresserte. Hele året arrangeres det ulike hverdagsturer, som joggeturer til fjelltopper rundt Bergen. Fra mai til oktober er det ukentlig onsdagsklatring ute på et av Bergens mange klatrefelt. I vinterhalvåret arrangeres det månedlige fjellsportmøter. Lik fjellsportgruppens facebookside for mer info.

BYFJELLSTRIMMEN

Byfjellstrimmen er for deg som ønsker et uforpliktende, gratis og sosialt turtilbud i bynære områder. Tilbudet er en ypperlig måte å bli kjent med nye turområder på, møte turglade mennesker og få inspirasjon til nye flotte turer. Vi arrangerer flere turer hver uke i ulike tempo, slik at du kan delta på den turen som passer din form best. Sjekk ut Byfjelltrimmens turprogram her.

AKTIV TIL 100

Aktiv til 100 er et turtilbud som består av ekstra lette turer med fast oppmøtetid og sted. Det legges stor vekt på et sosialt og inkluderende fellesskap. Tilbudet er gratis, og det kreves ingen påmelding før tur. Gjennom Aktiv til 100 ønsker vi å bidra til at flere får muligheten til å komme seg i fysisk aktivitet og få gode naturopplevelser. Sjekk ut Aktiv til 100 sitt turprogram her.

SENIORGRUPPEN

Seniorgruppen i Bergen tilbyr frisk luft, naturopplevelser og gratis turer til godt voksne. Hver uke året rundt arrangeres tre turer med forskjellig vanskelighetsgrad. Mandagsturene er for de sprekeste. På onsdagene er det èn tur som er middels til tung, og èn tur som er lett til middels. Vi legger stor vekt på sosialt samvær og at du skal føle deg trygg. Les mer om seniorgruppen her.

KURS

Bergen og Hordaland Turlag arrangerer en rekke kurs i nærmiljøet året rundt. Bli med på klatrekurs, ambassadørkurs, turlederkurs, kart- og kompasskurs, GPS-kurs, varde- og merkekurs, bålkurs, padlekurs, førsthjelpskurs eller ferskingkurs. Finn et kurs som passer for deg og få en unik mulighet til å øke din kompetanse innenfor friluftsliv. Les mer om alle våre kurs her.  

TIL TOPPS

Den internasjonale turgruppen Til Topps er et samarbeid mellom Bergen og Hordaland Turlag og Røde Kors. Turene er inkluderende, sosiale, gratis og bra for fysisk og psykisk helse, i tillegg til å være en fin arena for å lære seg mer norsk. Alle, både flerkulturelle og etnisk norske ønskes velkommen til disse turene. Les mer om Til Topps Bergen her.

BARNAS TURLAG BERGEN

Barnas Turlag elsker å være aktive og ha det gøy ute på tur. Bli med på trilleturer, bæreturer, kveldsmatturer eller andre fine dags- og overnattingsturer i bergensområdet. Flere steder i Bergen tilbys også egne turboklubber! Turboklubben er et fast tilbud i nærmiljøet hvor målet er å lære barn enkelt og naturvennlig friluftsliv. Sjekk ut Barnas Turlag Bergen sin aktivitetskalender her.

DNT UNG BERGEN

DNT ung Bergen tilbyr et bredt program av turer og aktiviteter i nærmiljøet for deg mellom 13 og 30 år. Hver onsdag har DNT ung 16-26 år klatring i Lehmkuhlhallen, og en gang i måneden arrangeres det Grillin n chillin. Vi har også et eget nærturtilbud for de mellom 19-30 år, og et X-ung tilbud for ungdom mellom 13-15 år. Lik DNT ung Bergen sin facebookside for mer info.

TITUR BERGEN

Vi inviterer deg til å besøke ti flotte, utvalgte turmål i Bergen i tidsrommet 1. april til 31. oktober. Turene er lette til middels krevende og passer for de aller fleste. Tar du utfordringen? Gjennomføringen av TiTur kan gjøres på to måter: Besøk turmålene og svar på kontrollspørsmålene på turkortet, eller last ned og bruk appen DNT SjekkUT. Les mer om TiTur Bergen her.

DNT TURSKØYTING BERGEN

De siste årene har skøyting blitt mer og mer populært i Norge og nå starter vi opp egen turskøytegruppe i Bergen. Vi ønsker å lære dere hvordan vi kan ferdes trygt på isen, hvordan du redder deg opp om du skulle gå gjennom, og ikke minst ta deg med på fantastiske skøyteturer på små og store vann i Bergensområdet. Les mer om skøytegruppen her.

DNT TILRETTELAGT

Bergen og Hordaland Turlag tilrettelegger aktiviteter både for personer med fysiske funksjonsnedsettelser, og for personer med utviklingshemming. "Klart det går" arrangerer aktiviteter for personer med fysiske funksjonsnedsettelser. FTU har ulike friluftlivtilbud tilrettelagt for utviklingshemmede i nærmiljøet. Les mer om DNT tilrettelagt Bergen her.

ARRANGEMENTER

Vi har tre store arrangementer i Bergen: Kom deg ut-dagen, 3/4/7-fjellsturen og Opptur. I tillegg har vi en rekke andre møter og foredrag i byen året rundt. Ett av dem er Turtanken. Turtanken er et fast treffpunkt for alle friluftslivsinteresserte i Bergen og finner sted på Inside Rock Cafè hver første torsdag i måneden kl.18 til 21. Sjekk ut alle våre arrangementer her.​​​​​​​

Annonse

Skrevet av Einar Sleire 7. november 2018