Venter flere hundre på støttemarsjen for Stølsheimen

Helene Ødven, daglig leder i Bergen og Hordaland Turlag, er veldig glad for at mange vil bli med på støttemarsjen for Stølsheimen søndag 11. november.
Helene Ødven, daglig leder i Bergen og Hordaland Turlag, er veldig glad for at mange vil bli med på støttemarsjen for Stølsheimen søndag 11. november. Foto: André Marton Pedersen

– Mange som vil komme på søndag og vise hva de mener om vindkraftturbiner i Stølsheimen. Bli med du også, oppfordrer Helene Ødven.

Stort engasjement

– Responsen fra folk er kjempegod, sier Helene Ødven, daglig leder i Bergen og Hordaland Turlag. Hun forteller at det allerede er påmeldt over 150 personer til støttemarsjen for Stølsheimen og at det trolig vil komme enda flere påmeldinger frem til søndag.

– I tillegg kommer det mange som ikke har meldt seg på, sier Helene. – Folk er glade for at vi tar dette initiativet til å arrangere støttemarsj for Stølsheimen. Det er mange som har lyst å vise hva de mener, fordi de er veldig glad i friluftlivsområdene sine.

Bakgrunn: Norsk Vind Energi AS ønsker å bygge Europas største vindkraftanlegg i Stølsheimen - Turlaget i sjokk

Vi gir oss ikke uten kamp. Dette handler om noe som er mye, mye større enn oss selv. Helene Ødven, daglig leder i Bergen og Hordaland Turlag

Klarer vi 1000?

Målet med støttemarsjen er å synliggjøre motstanden mot at det planlegges 300 digre vindkraftturbiner i Stølsheimen. Turbinene kan bli opp mot 250 meter høye og for hver turbin trengs hele 800 meter bred grusvei og en oppstillingsplass på en halv fotballbane. Det betyr milevis med brede grusveier og skjæringer i naturen midt i rutenettet til Turlaget.

Disse planene faller ikke i god jord hos mange friluftslivsfolk.

– Hver enkelt person teller! Vi håper så mange som mulig kan være med på søndag, for dette er viktig å stille opp på, oppfordrer Helene. – Tenk om det hadde kommet opp mot 1000 mennesker. Det vil være et godt bilde på motstanden.

Klar tale fra BHTs 16 lokallag: Nei til vindkraft i våre områder!

Bli med på søndag

Det blir oppmøte på parkeringsplassen nedenfor Dyrkolbotn Fjellstove kl 11:30. Så blir det appeller før turen starter kl 12 som varer ca 1,5 timer. Det er en enkel og lettgått tur som små barn også kan være med på. Etterpå samles vi i Dyrkolbotn Fjellstove hvor det selges kaffe, kakao, brus og boller. Helene Ødven kommer da til å holde et innlegg om konsekvensene av vindkraftutbygging. Turlaget har fått satt opp egen, gratis buss for alle deltagere. Bussen går fra Busstasjonen perrong P kl 09:30 og returnerer fra Dyrkolbotn kl 16. (Bussen stopper på Åsane bussholdeplass ca 09:45 og på Knarvik bussholdeplass ca kl 10:10).

– Hvor viktig er denne støttemarsjen for deg personlig?

– Den betyr utrolig mye. Jeg og mange andre engasjerer oss i denne kampen for våre kommende generasjoner og naturen vår. Det er viktig at vi lokalt engasjerer oss. Vi ønsker at kommende generasjoner kan få oppleve urørt natur og våre viktige friluftslivsområder, akkurat som vi får det. Det at vi gjør denne marsjen betyr enormt mye for meg personlig. 

Vi oppfordrer også alle til å signere og dele oppropet "Ja til bevaring av kyst og fjell".

Annonse