1 million til Fonnabu

Fonnabu turisthytte.
Fonnabu turisthytte. Foto: Johnny Bjørge

Fonnabu skal oppgraderes og Turlaget har fått 1 million kroner fra Sparebankstiftelsen SR-Bank til prosjektet.

Fonnabu bygges ut

Fonnabu turisthytte, som ligger i brekanten Folgefonna, er en populær hytte som nå skal bygges ut. Budsjettet på oppgraderingen er på 2,5 millioner og under julelunsjen hos Turlaget fikk hytte- og rutesjef Johnny Bjørge en gledelig førjulsgave på 1 million kroner av Sparebankstiftelsen SR-Bank.

– Det er helt fantastisk å få disse pengene så tidlig i prosjektet. Dette er en pangstart på finansieringen, og det er veldig godt for oss, sier Bjørge og forteller gladelig om byggeprosjektet på Fonnabu.

– Det er den nye hytten som ble bygget i 1996 vi skal bygge ut. Der blir det større kjøkken og fellesareal, og større vinduer med utsikt mot brekanten. Brukeropplevelsen av hytten blir enda bedre enn i dag og den blir mer tilrettelagt for undervisning og større gruppebesøk. Sengekapasiteten øker vi også, og vi skal tilrettelegge bedre for hund på hytten, sier Bjørge.

Mette Nora Sætre, styremedlem i SR-stiftelsen, er glad for å kunne gi pengene til et slikt samfunnsnyttig prosjekt.

– Det arbeidet Bergen og Hordaland Turlag driver med å få folk ut i naturen er veldig flott. De har bærekraftige aktiviteter og henvender seg til alle generasjoner, så dette er en vinn-vinn for alle parter, sier Nora Sætre. – Vår oppgave er å bruke deler av utbyttet vi får fra banken til samfunnsbyggende prosjekter og det arbeidet som Turlaget driver går rett inn i kjernen av dette. 

Sparebankstiftelsen SR-Bank gav også 300 000 kroner til prosjektet DNT Tilrettelagt. Prosjektet handler om å tilrettelegge for at personer med fysiske funksjonsnedsettelser og personer med utviklingshemming også skal få gode naturopplevelser. DNT Tilrettelagt inkluderer to satsningsområder, FTU og Klart det går. Støtten fra SR-bank er kjærkommen og veldig viktig for Turlaget sin mulighet til å kunne utvikle tilbudet videre.

Vibeke Thomassen Hope, banksjef Sparebank1 SR-Bank, Turlaget får 1 million til Fonnabu-prosjektet. Fra venstre: Mette Nora Sætre, styremedlem i SR-stiftelsen, Johnny Bjørge, hytte- og rutesjef Bergen og Hordaland Turlag og Helene Ødven, daglig leder i Bergen og Hordaland Turlag.
Vibeke Thomassen Hope, banksjef Sparebank1 SR-Bank, Turlaget får 1 million til Fonnabu-prosjektet. Fra venstre: Mette Nora Sætre, styremedlem i SR-stiftelsen, Johnny Bjørge, hytte- og rutesjef Bergen og Hordaland Turlag og Helene Ødven, daglig leder i Bergen og Hordaland Turlag. Foto: André Marton Pedersen

Jubel hos Kvinnherad Turlag

Kvinnherad Turlag har jobbet i mange år for å få til denne oppgraderingen av Fonnabu, og de er veldig glad for at hytten endelig skal bygges ut. Johnny Bjørge har allerede fått flere skisser fra arkitekt Eilif Bjørge.

– Foreløpig er vi på planleggingsstadiet, men om alle søknader går igjennom håper vi byggearbeidet kan starte sommeren 2019. Vi regner ca tre måneder på dette prosjektet, forteller Bjørge.

Klikk her for å skrive tekst.

Annonse