500 000 til Breidablik fra Kvam herad

Nye Breidablik.
Nye Breidablik. Foto: Bjørn S. Vike

Stor lokal støtte til Breidablik. Kvam herad inn med en halv million kroner.

Kvam herad støtter Breidablik

Breidablik turisthytte, som ligger i Kvammafjella, har nå fått to nye bygg: Ny, flott hovedhytte og et nytt uthus med do og en seksjon med overnattingsplasser og hundebur. Hele prosjektet har en prislapp på 6,9 milioner kroner, og det er nettopp vedtatt at Kvam herad går inn med en halv million kroner til hyttebyggingen. 

Ordfører i Kvam herad, Jostein Ljones, syns prosjektet er positivt.

– En turlagshytte med høye kvaliteter som ligger i et godt utbygget stisystem er fint å ha, sier Ljones. – Vi satser på turisme og reiseliv, og ønsker at flere kommer på besøk til kommunen vår. Fitjadalen er et godt utgangspunkt for fine turer til Breidablik.

Les saken: Derfor bygger vi nytt på Breidablik

Fullfinansiert byggeprosjekt

Daglig leder i Bergen og Hordaland Turlag, Helen Ødven, gleder seg over summen som er gitt.

– Det er veldig bra at Turlaget nå får fullfinansiert ny turisthytte med ekstern støtte fra stiftelser, næringsliv og kommunen, sier Helene. – Friluftsliv er i vinden og disse aktørene ser hvor viktig turisthytter er for å fremme naturglede, folkehelse og gryende turisme lokalt. 

Bergen og Hordaland Turlag er glad for den frivillige innsatsen Kvam Turlag har lagt ned i prosjektet. Ingmar Ølmheim og Arne Nøttveit fra hyttetilsynet har deltatt i planleggingen over de siste to årene.

– Initiativet til dette prosjektet kom fra hyttetilsynet som opplevde en stor økning i besøket på Breidablik og ønsket en del forbedringer for å kunne drive hyttetunet videre på en god måte, sier Helene.

I sesongen som kommer vil hyttevertene på Breidablik by alle besøkende på gratis saft og kjeks, slik Bjarne og Anne-Marit så gjestfritt gjorde.

Offisiell åpning 30. juni

Breidablik er en av Bergen og Hordaland Turlags mest populære hytter, og Turlaget forbereder seg på flere tusen besøkende i løpet av året.

– Med denne nye hytten vil Breidablik  bli et ikon for vestlandet, på lik linje som Skåla og Skålabu er i Nordfjord. Breidablik er en stor nyhet både nasjonalt og internasjonalt. Hytten bli offisielt åpnet med stor folkefest søndag 30. juni. Frem til da vil alle hyttene i tunet være stengt, sier Helene.

Ordfører Ljones har ikke fått kommet seg opp og sett den nye hytten ennå, men han har sett bilder av den.

– Hyttetunet er forskjellig fra slik det har vært før, men jeg syns det ser bra ut. Det to nye byggene er tilpasset fint, utfra det kan jeg på bildene, sier Ljones.

Han skryter videre av det frivillige arbeidet for friluftsliv Kvam Turlag gjør.

– Det er positivt det Kvam Turlag gjør for å tilrettelegge for fjellturisme, det er veldig bra og inn i tiden, avslutter Ljones.

Offisiell åpning av Breidablik blir altså søndag 30. juni. Da blir det underholdning, lett servering, taler og fest. 

Velkommen til alle.


Annonse