Turlagets tips til vinterferien

Deltagere på skitur fra Gullbrå til Kvitanosi, februar 2019.
Deltagere på skitur fra Gullbrå til Kvitanosi, februar 2019. Foto: André Marton Pedersen

Flere ruter er nå kvistet i Bergsdalen og på Hallingskeid er det hyttevert i vinterferien.

Kvistet i Bergsdalen

Det er kvistet de vel 7 kilometerne fra Småbrekke og inn til flotte Gullhorgabu. Denne stilige hytten ligger ca 3 timers gange fra Småbrekke og er vel verdt en overnatting eller to i vinterferien. Det er proviant på hytten. Her er ruten fra Småbrekke til Gullhorgabu.

Det er også kvistet fra Lid til Høgabu. En flott hytte å gå til nå i vinterferien. Det tar knappe 3 timer å gå dit fra Lid. Det er også kvistet fra Hodnaberg og inn til Torfinnsheim.

Mulighetene for en fin vinterferie i Bergsdalen er mange. På UT.no fins det en rekke gode turforslag også og du kan laste ned GPS-spor og hyttens GPX-punkt, noe som kan være kjekt å ha når du skal gå dit. Og er du allerede på de kanter, så må du gjerne besøke vesle Kiellandbu også. Bedre utsikt og koseligere hytte skal du lete lenge etter.

Kvisting fra Lid til Høgabu i Bergsdalen.
Kvisting fra Lid til Høgabu i Bergsdalen. Foto: André Marton Pedersen

Skiturer med overnatting

Har du lyst å gå på skitur og overnatte på en av hyttene våre i vinter? Det er veldig sosialt og fint å være med på. Og du blir trygt ledet gjennom vinterfjellet av våre dyktige vinterturledere.

Her kan du se skiturene våre med overnatting

Hyttevert på Hallingskeid i vinterferien

I vinterferien er det hyttevert på Hallingskeid turisthytte. Hytteverten er godt kjent i området og vil kunne hjelpe deg med turtips og gi gode råd om løypevalg. Hallingskeid er en hytte som egner seg meget godt for barnefamilier. Det er strøm på hytten og kort vei fra togstasjonen.

Hyttetips: Vending (Bergsdalen)

Denne hytten når du lett med ski. Du starter ved Hamlagrøvatnet og det tar ca tre timer å gå inn til hytten. Avstanden fra Hamlagrøvatnet er ca 6 km.

Vending, 2017.
Vending, 2017. Foto: Espen Haagensen

Vinterferie i nærområdet

Byfjellstrimmen går på tur flere dager i vinterferien. Her kan du lese mer om Byfjellstrimmen. Turene er gratis å være med på og du trenger ikke melde deg på. Aktiv til 100 og Seniorgruppen er eksempler på andre grupper som arrangerer aktiviteter og turer i nærområdet i ukedagene.

Fjellvettreglene

Når du skal ut på tur, så er det viktig å planlegge turen og ha med nødvendig utstyr. Været kan snu kjapt i fjellet, og da er det viktig å være forberedt. Her kan du lese fjellvettreglene.

Annonse