Grønt fokus på årets 7-fjellstur

7-fjellsturen 2017
7-fjellsturen 2017 Foto: Einar Sleire

På søndag er det 7-fjellstur. Nå er arrangementet grønnere enn noen gang.

7-fjellsturen er mye mer enn en tur, sier 7-fjellsgeneral AK Glück-Teigland. – Det er en fest! 7-fjellsturen ligger i hjertet til alle bergensere! Men i år er også 7-fjellsturen mer enn en fest. Nå har 7-fjellsturen gjort flere grep for å bli et enda grønnere arrangement.

Slik gjør vi 7-fjellsturen enda grønnere

– Vi har kvittet oss med alt av engangsmateriell. Plastkoppene har vi kuttet ut. I år må folk ta med egen kopp eller bruke drikkeflasken, sier AK Glück-Teigland.

Merkebånd av plast utgår, fra i år av er det tøystrimler som gjelder. Med god hjelp fra Nordnes Verksteder har vi laget merkebånd av gamle 7-fjells t-skjorter. Startkortene er heller ikke laget av plast.

Årets 7-fjells t-skjorter er laget av resirkulerbart materiale, og t-skjortene som er igjen etter arrangementet blir resirkulert og sydd om til varme tepper i Romania. Det blir også brukt mindre emballasje pr t-skjorte enn tidligere.

Også i år får turgåerne gratis sjokolade eller andre ting på de ulike toppene fra de ulike sponsorene.

– Vi setter krav til våre samarbeidspartnere for hva de kan levere ut av gratis ting underveis til folk, sier AK Glück-Teigland.

Hvert år settes det av en sum for å vedlikeholde og oppgradere 7-fjellstraséen for å ta vare på miljøet. 

– Folk kan være med å plukke boss underveis på 7-fjellsturen. Målet er er 7-fjellstraséen skal se bedre ut etter 7-fjellsturen enn før, sier AK Glück-Teigland.

Startkort kan kjøpes på to måter
1. Forhåndspåmelding og betaling på nett. Startkort må avhentes i Tursenteret i Marken.
2. Kjøp over disk i Tursenteret i Marken.

En tur for alle

Det er allerede solgt nærmere 5000 billetter til 3/4/7-fjellsturen. 7-fjellsgeneral AK Glück-Teigland bedyrer at arrangementet passer for alle, eller nesten alle iallfall.

– Du bør jo være i noenlunde god form. Den beste måten er å trene litt i forkant, f.eks ved å bli med på 7-fjellstrimmen, eller gå turer alene eller med venner. Og er 7-fjellsturen for lang kan du alltids velge 4-fjellsturen. Og er 4-fjellsturen for lang kan du alltids velge 3-fjellsturen. Og er 3-fjellsturen for lang, og du klarer bare å gå ett fjell, men har gjort ditt aller beste...ja, da skal du selvsagt få en t-skjorte du også! smiler AK.

Det er godt å slite litt - først da kjenner du at du lever! AK Glück-Teigland, 7-fjellsgeneral

Magisk 7-fjellstur i fjor - se video

Annonse