Disse hyttene anbefaler vi i påsken

Hallingskeid turisthytte ved Bergensbanen.
Hallingskeid turisthytte ved Bergensbanen. Foto: André Marton Pedersen

Til tross for sen påske er det fortsatt godt med snø flere steder. Her er hyttene vi anbefaler.

Snø i Bergsdalen

Påskestemning på Vending turisthytte

Det er fortsatt mulig å gå på ski til flere av hyttene våre i Bergsdalen. Fra Hamlagrøvatnet kan du gå på ski inn til Vending turisthytte. Denne turen passer godt for barn som liker å gå på ski. Turen er litt over 6 km. Med barn regner man ca 4 timer å gå inn til hytten. Vending har 30 sengeplasser og det er flotte akebakker rett utenfor barna kan leke i.

På vei mot Vending.
På vei mot Vending. Foto: André Marton Pedersen

Kvikk Lunsj på Høgabu?

På Lid minsker det på snøen, men du skal ikke mange meterne opp i terrenget før du kan ta skiene på deg og gå inn til Høgabu. Det er kvistet inn til hytten (i skogen er det hengt opp røde bånd). Turen inn dit tar ca 3 timer. Hva er vel bedre enn å avslutte turen med en Kvikk Lunsj i hytteveggen?

Populære Gullhorgabu

Det er også kvistet de vel 7 kilometerne fra Småbrekke og inn til flotte Gullhorgabu. Rundt tre timer tar det å gå inn til hytten. Dette er en stor og moderne hytte som er vel verdt et besøk. Det er proviant på hytten. Her er ruten fra Småbrekke til Gullhorgabu.

Kiellandbu

Mulighetene for en fin vinterferie i Bergsdalen er mange. På UT.no fins det en rekke gode turforslag også og du kan laste ned GPS-spor og hyttens GPX-punkt, noe som kan være kjekt å ha når du skal gå dit. Og er du allerede i Bergsdalen, så må du gjerne besøke vesle Kiellandbu også. Bedre utsikt og koseligere hytte skal du lete lenge etter.

Se den flotte videoen fra Kiellandbu her

Det er varmt i været og snøen smelter fort. Vær derfor obs på snøsmelting og åpne elver og bekker.

Hytteverter på Hallingskeid, Hadlaskard og Stavali i påsken

Hallingskeid er det hyttevert 13.–21. april. Hytteverten er godt kjent i området og vil kunne hjelpe deg med turtips og gi gode råd om løypevalg. Hallingskeid er perfekt for småbarnsfamilier og ligger rett ved Bergensbanen, bare 200 meter fra jernbanestasjonen. Her er det masse muligheter for alle slags turer i flott terreng. Hytten har også innlagt vann og strøm. Her er det et supert skiterreng som kan passe for alle. 

Det er hyttevert på Hallingskeid i påsken.
Det er hyttevert på Hallingskeid i påsken. Foto: André Marton Pedersen

Hadlaskard og Stavali åpen for gjester

12.–22. april er det hyttevert på Hadlaskard. Du kan f.eks gå inn til Hadlaskard fra Garen, en tur på ca 23 kilometer som tar rundt 6 timer. Du kan også nå Hadlaskard både fra Litlos og Sandhaug. I kvistekartet kan du se alle de kvistede rutene.

Det er hyttevert på Stavali 12.–21. april. Alle hjertelig velkommen dit. Det er kvistet til hytten fra Vivelid, Hadlaskard og Torehytten.

Medlemskap lønner seg

Er du medlem i Bergen og Hordaland Turlag sparer du penger på hytteovernatting. For medlemmer koster en overnatting 275 kroner. For ikke-medlemmer er prisen 390 kroner. Barnemedlemmer overnatter gratis på alle våre hytter.

Glemt å fornye medlemskapet eller usikker på om du er medlem? Sjekk ut ditt medlemskap ved å logge deg på Min Side og trykk på Dine opplysninger. Sjekk ditt medlemskap her.

Ikke medlem ennå? Du kan melde deg inn i Turlaget her.

Ikke kvistet i Stølsheimen

Det er ikke kvistet i Stølsheimen på grunn av lite snø, men du kan f.eks gå på ski fra Trefall til Selhamar. Dette er en hytte med 47 sengeplasser og er et fint utgangspunkt for tur videre inn i Stølsheimen eller dagsskiturer fra hytten. Fra Selhamar kan du gå videre til Åsedalen. Ruten finner du her. 

Stølsheimen: Utsikt fra Blyfjell mot Kvitanosi. Trefall og Gullbrå rett ned i dalen.
Stølsheimen: Utsikt fra Blyfjell mot Kvitanosi. Trefall og Gullbrå rett ned i dalen. Foto: Sigrid Kvåle Myksvoll

Andre hytter

BT-hytten

BT-hytten på Mjølfjell er en sjarmerende og flott hytte med seks sengeplasser. Den er ubetjent. Toppturmulighetene er mange rudnt hytten. F.eks Skorafjellet er en nydelig tur som tar ca 5 timer tur-retur hytten. Du kan enkelt ta toget til Mjølfjell stasjon, eller dra med egen bil og parkere ved starten av vintertraséen.

Toppturen: Skålabu/Skålatårnet

Dette er en tur for deg med erfaring. Turen har en stigning på over 1800 meter. Topptur til Skåla er ekstra aktuelt nå som den nye hytten Skålabu er reist. Hytten har 2o sengeplasser og er åpen hele året. Dersom tåken kommer sigende bør en være veldig forsiktig mot slutten av denne turen, da det er bratt på begge sider av toppen. Husk kart og kompass!  

Les mer om Skålatårnet og Skålabu her

Træet gård

Træet gård på Osterøy er en populær hytte på Osterøy. Det er en koselig hytte, uten innlagt strøm, i kort avstand fra parkeringsplassen (ca 500 meter). Det er ikke snø her, men mange fine turmuligheter i området.

Sengebooking

På de fleste av Bergen og Hordaland Turlag sine selv- eller ubetjente hytter kan du forhåndsbestille sengeplass. Kun noen rom på hver hytte er åpnet for reservasjon, normalt ca halvparten av overnattingskapasiteten. Andre rom og sovehemser er åpne for alle. Det er derfor alltid plass også for gjester som ankommer uten å ha reservert seng. 

Les mer om sengebooking her

Vi håper du finner en hytte du gjerne vil besøke. Om du har spørsmål, så kontakt Tursenteret i Marken. De hjelper deg gjerne med å planlegge turen. God påske!

Annonse