Drømmepåske i vente!

Barnas Turlag på Hallingskeid.
Barnas Turlag på Hallingskeid. Foto: André Marton Pedersen

Sol, sol, sol! Holder værmeldingene går vi en drømmepåske i møte!

Det er lovet sol og pent vær til langt ut i neste uke. Er det virkelig mulig å få drømmepåske to år på rad? Vi husker jo hvor flott det var i fjor og så kan det bli like bra i år også. Herlig!

Har du ikke lagt planer for påsken ennå? Mange av turene våre er fullbooket, men det er ledige plasser på fast opphold på Alexander Grieghytten i Bergsdalen. Dette er et uorganisert tilbud til familier som i all hovedsak ønsker å styre løpet selv, og familiene bringer selv med sin egen mat. Det vil være veileder tilstede som hyttevakt i hele perioden, og disse vil også sette opp aktivitetsforslag. Les mer og meld deg på her.

Påsketur over Hardangervidda

13.–16. april går Odda-Ullensvang Turlag på tur over Hardangervidda. Turen starter på Dyranut og går via Sandhaug, Litlos og Hellevassbu til Haukelidsæter Fjellstove. Ein nydelig tur i forholdsvis flatt og lett terreng og flotte hytter. Les mer om turen og meld deg på her.

41 prosent av påsketurene til nordmenn er hytteturer. Utenlandske fjellturister går gjerne i fjellet før påske, men i påskeuken er det nordmenn som går fra hytte til hytte. De siste årene er det blitt flere barnefamilier på høyfjellet. De bor gjerne fast på en hytte og går dagsturer derfra.

Påske i byen?

Hvis du ikke har planer om å dra til fjells, så er det mange sentrumsnære turmuligheter også. Byfjellstrimmen skal gå flere turer og her er det gratis å være med. Aktiv til 100 går faste turer fire ganger i uken, og det er bare å bli med de på tur om du ønsker det. Her er turene deres i påsken.

Friluftsliv er i vinden som aldri før. I følge en helt fersk undersøkelse gjennomført av Opinion for DNT har nesten 6 av 10 nordmenn planer om å dra på fjelltur i år. 
Skitur til Vending med DNT ung Bergen.
Skitur til Vending med DNT ung Bergen. Foto: Nina Sommerfelt-Pettersen
Tips: Start turen i nord og gå mot sør. Da går man med sola i ansiktet hele turen.

Titur 19

Et annet godt alternativ er å bli med på Titur 19. Besøk ti flotte, utvalgte turmål i Bergen frem til 31. oktober. Turene er lette til middels krevende og passer for de aller fleste. Alle som har besøkt de ti turmålene får en brettekopp av Tursenteret i Marken.

Gjennomføringen at TiTur kan gjøres på to måter: 

  • Besøk turmålene og svar på kontrollspørsmålene på turkortet.
  • Last ned appen "SjekkUt". Søk på TiTur19 og du vil få opp årets 10 turer. Når du sjekker inn på toppene vil dette være bevis for at du har besøkt alle målene.

Turkortet kan du laste ned her, eller det kan hentes i Tursenteret vårt i Marken. Finn detaljerte beskrivelser og info om turmålene på ut.no ved å søke på Titur19.

Frister Kremen av Høgruta?

Rett etter påske med start 23. april er det ledige plasser på Kremen av Høgruta. Denne turen i Jotunheimen byr på utfordring, spenning, svette, utsikt og bratte nedkjøringer. Les mer om turen og meld deg på her.

Annonse