Her er det kvistet i påsken

Kvisting fra Lid til Høgabu i Bergsdalen.
Kvisting fra Lid til Høgabu i Bergsdalen. Foto: André Marton Pedersen

Lyst å gå på kvistet løype i påsken? Her får du oversikten.

Hvert år kvister Turistforeningene 4300 km vintertraseer. Bergen og Hordaland Turlag har ansvar for ruter i Stølsheimen, på Hardangervidda og i Bergsdalsfjellene. I hovedsak er det Røde Kors Hjelpekorps som kvister for Turlaget. Kvistingen legger til rette for gode og trygge opplevelser i vinterfjellet.  Med kart, kompass og kvistene finner man fram. Generelt startes kvistingen rundt midten av februar hvert år, og vedlikeholdes til etter påske.

Kvistet til Høgabu, Vending og Gullhorgabu i Bergsdalen

Det er kvistet fra Hamlagrø til Vending turisthytte i Bergsdalen.

Det er også kvistet de vel 7 kilometerne fra Småbrekke og inn til flotte Gullhorgabu. Denne hytten ligger ca 3 timers gange fra Småbrekke og er vel verdt en overnatting eller to i påskeferien. Det er proviant på hytten. 

Det er videre kvistet fra Lid til Høgabu. En flott hytte å gå til nå i påsken, men det er lite snø helt i starten. Det tar knappe 3 timer å gå dit fra Lid. Det er også kvistet fra Hodnaberg og inn til Torfinnsheim og fra Finse til Hallingskeid.

Her er alle traseer i Bergsdalen som er kvistet:

Hodnaberg–Torfinnsheim–Gråsida–Gjelle (VU)

Strekningen Hallingskeid–Finse og Hallingskeid–Geiteryggen er kvistet.

Følgende traseer i Bergsdalen vil bli kvistet til påske:

Upsete–Grindafletene–Fyre (VU)

Upsete–Kaldavass (VU)

Lid–Høgabu

Småbrekke–Gullhorgabu

Hamlagrøosen–Vending

Hardangervidda vest:​​​​​​​

Garen–Hadlaskard (via Vivelid)

Vivelid–Stavali

Hadlaskard–Stavali

Torehytten–Stavali

Merk at kvisting ikke er betyr at løypene er sporsatt eller kjørt med skuter. I høyfjellet endrer forholdene seg raskt.  Vær også oppmerksom på at kvistingen kan avvike fra merket kvisteløype på kartene. Snøforhold og istykkelse på de ulike vannene kan føre til trasevariasjoner og ulike veivalg fra år til år, men i grove trekk er traseen den samme.

Ikke kvistet i Stølsheimen

Det er ikke kvistet i Stølsheimen på grunn av lite snø, åpne elver og vann, men du kan f.eks gå på ski fra Trefall til Selhamar. Dette er en hytte med 47 sengeplasser og er et fint utgangspunkt for tur videre inn i Stølsheimen eller dagsskiturer fra hytten. Fra Selhamar kan du gå videre til Åsedalen. Ruten finner du her. 

Garen–Hadlaskard via Vivelid er nå kvistet.
Garen–Hadlaskard via Vivelid er nå kvistet. Foto: André Marton Pedersen

Annonse