Sommerfest på Stavali

Sommeråpning på Stavali 4. juli 2015.
Sommeråpning på Stavali 4. juli 2015. Foto: André Marton Pedersen

Fantastisk vær og supert selskap! Her får du vite alt om sommeråpningen på Stavali sist lørdag.

Sommeråpent

Stavali turisthytte er nå offisielt åpnet for sommersesongen. Og fjellet er erklært for sommeråpent!

På åpningsfesten var det totalt 18 festklare store og små som var med på markeringen. Det ble servert rømmegrøt på ettermiddagen og på kvelden arrangerte Torill Opedal Hauge en flott quiz. Badestampen holdt dessuten over 40 varmegrader og ble flittig brukt av gjestene.

Familie på tur

Trude var en av de som kom seg til Stavali for å være med på åpningsfesten, sammen med mannen og deres to barn.

– Vi leste på nettet at det var sommeråpning, så da fikk vi lyst å ta en fjelltur. Jeg har bursdag i morgen også, og da pleier vi alltid å ta en fjelltur, sier Trude.

Det er kjempe viktig at barna blir glade i å gå i fjellet. Trude

De to guttene Jakob (6) og Adrian (6) gikk nede fra kraftstasjonen i Husedalen og helt til Stavali for egen maskin. Det tok familien 8,5 timer å komme frem til hytten, og belønningen var stor: En herlig, varm badestamp å stupe uti!

Jakob og Adrian tar seg et velfortjent bad etter å ha gått inn til Stavali.
Jakob og Adrian tar seg et velfortjent bad etter å ha gått inn til Stavali. Foto: André Marton Pedersen

Vertskapet

Nå markerer vi at hytten er åpen for sesongen, smiler Torill Opedal Hauge, som sammen med mannen Kjetil Hauge, og de to barna deres, skal være hytteverter ut juli, før foreldrene til Kjetil overtar og blir ut august.

Forholdene i fjellet

Det er ikke vanskelig å komme seg til hytten. Man kan fint gå med fjellsko hele veien, men det kan være lurt å ha med gamasjer, for å slippe snø ned i skoen, og i tilfelle man skal vade.– Det har aldri vært så mye snø her siden 1963, forteller Kjetil og ser rundt seg. Fortsatt ligger det snøflekker rundt hytten.

Elvene er store, og det er noen snøbroer man må over på veien til den flotte fjellhytten. Hvis man følger med på kartet og vurderer forholdene underveis, går turen helt fint. Alt ligger med andre ord til rette for et godt besøk på Stavali i sommer.

– Vi håper vi skal slå besøkstallet fra fjorårets sommer som var på ca. 1800 besøkende, ler Torill.

Hun tar seg en liten pause innimellom servering og quiz.
– Vi har hatt en økning på ca. 300 besøkende for hvert år i de siste årene. Vi har som mål å slå rekorden til min bestemor, Margit Hauge, som drev her tidligere. Hun hadde 2500 på besøk i løpet av en sommersesong! avslutter Kjetil.

Annonse